Ελλάδα

Δύο οι εγκληματικές οργανώσεις

Από την πρόταση του αντιεισαγγελέα διαπιστώνει κανείς ότι ο κ. Πούλιος θεωρεί στην υπόθεση του 2011 λειτουργούσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπόθεση του Koriopolis, μετά την πρόταση του αντιεισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιου για παραπομπή 93 ατόμων σε δίκη.

Αυτό που μένει τώρα είναι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για το ποιοι θα παραπεμφθούν.

Από τα όσα αναφέρει στην πρόταση του ο Παναγιώτης Πούλιος διαπιστώνουμε, ότι θεωρεί πως δρούσαν δύο διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις.

Η μία υπό τον Αχιλλέα Μπέο και ή δεύτερη υπό τον Γιώργο Τσακογιάννη.

Για τον Αχιλλέα Μπέο γράφει τα εξής:

Από το έτος 2008 μέχρι και την 27/6/2011, είχε συγκροτήσει, από κοινού με τους Ιωάννη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, Βασίλειο ΓΕΩΡΤΣΙΑΚΟ, Βασίλειο ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑ, Αθανάσιο ΝΤΟΤΣΗ, Ανδρέα ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ και Δημήτριο ΖΑΒΑΝΤΙΑ, δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, από περισσότερα από τρία πρόσωπα (οργάνωση), με διακριτούς ρόλους, που επεδίωκε την διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων.

Για τον Γιώργο Τσακογιάννη αναφέρει:

Από το έτος 2008 μέχρι και την 27/6/2011, είχε συγκροτήσει από κοινού με τους Νικόλαο Χάλκο του Ιωάννου, Μιχαήλ Νικολόπουλο του Παναγιώτου και Ιωάννη Παπαδόπουλο του Στυλιανού, και πρόσωπο ονόματι «Λευτέρη», αγνώστων λοιπών στοιχείων, δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, από περισσότερα από τρία πρόσωπα (οργάνωση), με διακριτούς ρόλους, που επεδίωκε την διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων.

Στο σύνολο του το πόρισμα περιέχει κατηγορίες πλημεληματικού χαρακτήρα για τους περισσότερους από τους 93, αλλά υπάρχουν και κακουργηματικές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x