Η δημόσια στήριξη των Ριβάλντο και Ροναλντίνιο στον υποψήφιο πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο δεν άρεσε καθόλου στην Μπαρτσελόνα.

Ο 63χρονος υποψήφιος είναι γνωστός για τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις, είναι υποστηρικτής του δικτατορικού καθεστώτος που υπήρχε στη Βραζιλία από το 1964 ως το 1985, ενώ έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για ρατσιστική συμπεριφορά.

Οι δύο άλλοτε ποδοσφαιριστές θρύλοι της Μπαρτσελόνα, είναι σήμερα επίσημοι πρεσβευτές του καταλανικού συλλόγου, όμως οι «μπλαουγκράνα» κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι, σύμφωνα με την ισπανική «Sport», με την κίνησή που έκαναν να στηρίξουν δημόσια έναν άνθρωπο του οποίου οι πράξεις δε συνάδουν με τις αξίες του συλλόγου.

Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα στην Ισπανία, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να σκέφτεται σοβαρά να μειώσει το ρόλο που έχουν Ριβάλντο και Ροναλντίνιο ως εκπρόσωποι της ομάδας, σε μια συμβολική κίνηση που δείχνει την έντονη δυσαρέσκειά της, για την κίνηση των δύο βραζιλιάνων θρύλων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας