Europa League

Δύσκολη κλήρωση. Για τους... άλλους

ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την κλήρωση του Europa League του Ολυμπιακού.

Δε χωρά αμφιβολία πως τούτη την ώρα οι φίλοι του Ολυμπιακού “καίγονται” για τις εξελίξεις στο μεταγραφικό μέτωπο, που αναμένεται να είναι άμεσες.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Χθες όμως έγινε και η κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ που πάντως πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω των μεταγραφικών “σεναρίων”.

ξίζει όμως ν' ασχοληθούμε λίγο με το γκρουπ του Ολυμπιακού και να πούμε δύο – τρία πραγματάκια που έχουν ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο.

Είναι δεδομένο πως κάθε αντίπαλος χρειάζεται σεβασμό γιατί πολύ απλά αν δε σεβαστείς την ομάδα που έχεις απέναντι σου είναι πιθανό να την “πατήσεις”. Αυτό είναι μια από τις βασικές αρχές για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είδαμε άλλωστε τι έγινε στα ματς του Ολυμπιακού με την Μπερ Σεβά και τι πήγε να γίνει στα ματς με την Αρούκα. Αυτά όμως συνέβησαν γιατί οι “ερυθρόλευκοι” δεν έδειξαν τη σωστή νοοτροπία και όχι γιατί είχαν απέναντι τους μεγαθήρια.

ΑΠΟΕΛ, Γιουνγκ Μπόις και Αστάνα είναι λοιπόν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι όντως μια δύσκολη κλήρωση. Όχι για τον Ολυμπιακό αλλά για τις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου.

Γιατί αν θεωρηθεί δύσκολη η συγκεκριμένη κλήρωση για τους πρωταθλητές Ελλάδος τότε τι να πουν οι άλλες τρεις ομάδες του γκρουπ; Και με λίγα λόγια για να μην πλατιάζουμε.

Ασφαλώς και χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα. Αυτό είναι δεδομένο και το ξέρουν καλά όλοι. Παρατηρώντας όμως κάποιος και τους άλλους ομίλους και τη διαδικασία, ο Ολυμπιακός είχε μάλλον την καλύτερη δυνατή κλήρωση.

Γιατί αν φτάσουν οι Πειραιώτες στο σημείο να χαμηλώνει τόσο πολύ ο πήχης, για μια ομάδα που έχει πετύχει (ακόμα και πέρυσι) σπουδαία αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε “τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”.

Ξαναλέμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Άλλο αυτό κι άλλο το να ξεκινά συζήτηση για το αν ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να πάρει την πρώτη θέση στο συγκεκριμένο όμιλο.

Οι φίλοι των Πειραιωτών έχουν απαιτήσεις και αυτές οι απαιτήσεις είναι αποτέλεσμα των καλών αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Άρσεναλ, Ντόρτμουντ, Μαρσέιγ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, για να μην πάμε και πολλά χρόνια πίσω. Αναφερθήκαμε σε νίκες της ομάδας του λιμανιού την τελευταία πενταετία.

Τα πράγματα λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρα σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Μοναδικός στόχος που θα πρέπει να έχουν οι Πειραιώτες είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, με όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες.

Η διαφορά δυναμικής του Ολυμπιακού με τις άλλες τρεις ομάδες του γκρουπ είναι μεγάλη, αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί σοβαρός και μετρημένος, όπως ήταν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, συγκεντρώνοντας εννιά και δέκα πόντους.

Για να λέμε λοιπόν τα πράγματα με τ' όνομα τους, η κλήρωση για τον Ολυμπιακό ήταν καλή. Δύσκολη ήταν για τις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου. Οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται να πράξουν το αυτονόητο, να βελτιώσουν (κατά πολύ) την αγωνιστική τους εικόνα και να κατακτήσουν την πρόκριση ως πρώτοι του ομίλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x