Europa League

Ε, όχι και φέτος!

Μία, δύο, τρεις… φτάνει! Μετά τη «σάμπα» του στη Σουηδία (και την… προίκα του 3-1), ο Μαρσελίνιο «πλήγωσε» ξανά την ΑΪΚ και ο Ατρόμητος πήρε πανηγυρικά την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας του.

Μία η Νιούκαστλ, την άλλη η Άλκμααρ, την… παράλλη το Σαράγεβο, ε φτάνει!

Στην τέταρτη απόπειρα, ο Ατρόμητος πανηγύρισε την πρώτη ιστορική πρόκρισή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επικρατώντας ξανά (μετά το εμφατικό 3-1 στη Σουηδία) της ΑΪΚ Στοκχόλμης με σκορ 1-0 και περνώντας ως αδύναμος στα play offs του Europa League, ένα... τσικ πριν το όνειρο.

Ο Μαρσελίνιο μετά τα γκολ-ασίστ-κερδισμένο πέναλτι στο πρώτο ματς, ήταν κι αυτός που χάρισε απόψε τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που «σημαδεύτηκε» από 50λεπτη διακοπή λόγω… σκοταδιού!

Το ματς

Δεν θα του ‘λεγε και κανείς τίποτα αν δεν έβγαινε… κατά κύματα στην επίθεση. Ο Ατρόμητος, παρά το 3-1 απ’ το πρώτο ματς, μπήκε με όρεξη, διάθεση, επιθετικό βλέμμα στο ματς. Και στο πρώτο δεκάλεπτο είναι αλήθεια πως έκανε «πάρτι» κόντρα στην… παιδική άμυνα της ΑΪΚ και παραλίγο ο Ναπολεόνι να βρει δίχτυα, σε κοντινή προβολή που αποκρούστηκε απ’ τον Κάλγκρεν. Σιγά-σιγά, όμως, οι Σουηδοί συνήλθαν και έδειξαν ένα μέρος της πραγματικής τους εικόνας.

inner

Ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα στο Περιστέρι και είχαν μια φλύαρη υπεροχή και κατοχή, απέναντι στον Ατρόμητο που… φυσιολογικά –κακά τα ψέματα- δεν καιγόταν να παίξει στο «κόκκινο». Όσο, όμως, περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι όλο και ανέβαζαν στροφές, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να δώσουν κάποιο ενδιαφέρον για την πρόκριση. Κι αν ο Γιόνσον στο 32’ (στην πρώτη φάση της ΑΪΚ) είχε σημαδέψει καλύτερα, ίσως να το ‘χε δώσει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η πίεση των Σουηδών συνεχίστηκε –με τους Περιστεριώτες να παίζουν απλώς άμυνα- αλλά τα αρκετά σουτ που επιχείρησαν, δεν βρήκαν αντίκρισμα.

inner

Όχι δεν είχαμε… συγκινήσεις λόγω γκολ στο δεύτερο μέρος. Είχαμε λόγω… διακοπής ρεύματος! Τα φώτα έπεσαν στο Περιστέρι στο 54’ και ως εκ τούτου χρειάστηκε να περάσουν περίπου 50’ για να αρχίσει εκ νέου το ματς. Το να έκανε το θαύμα η ΑΪΚ έμοιαζε με… όνειρο απατηλό. Και ο Μαρσελίνιο, ο κορυφαίος του πρώτου αγώνα, είπε να βάλει ξανά το δικό του λιθαράκι και να τελειώσει δια παντός τις όποιες... συζητήσεις για «ανατροπή». Ο Γιόχανσον δεν είδε τον Βραζιλιάνο που ήταν στην πλάτη του, έχασε την μπάλα κι ο άσος των «κυανόλευκων» αφότου πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έγραψε το 1-0 προ κενής εστίας στο 67’.

inner

Ας μην γελιόμαστε, τα εναπομείναντα λεπτά ήταν πιο… διαδικαστικά και απ’ το ίδιο το «κλισέ» όταν λέγεται! Με τον κόσμο στις εξέδρες να τραγουδά, με την ελληνική ομάδα να παίζει πλέον ακόμα πιο… άνετη και να πιέζει και για δεύτερο γκολ, τα λεπτά πέρασαν χωρίς τελικά κάτι να αλλάξει. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε παίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και κόσμο του Ατρόμητου να πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε μια… εύκολη –όπως την μετέτρεψε- μονομαχία με τους Σουηδούς.


Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία (75’ Μπρίτο), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Ουσέρο, Γοδόι, Ούμπιντες (90’ Λημνιός), Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι (84’ Λε Ταλέκ).

ΑΪΚ Στοκχόλμης: Κάλγκρεν, Μπρούσταντ, Ελίασον (46’ Μπανγκουρά), Ισιζάκι, Άλεξ Περέιρα (10’ λ.τ Μπλούμπεργκ), Πάβεϊ, Χάουκσον, Γιόχανσον, Γκοϊτόμ, Γιόνσον

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x