Κύπελλο Ελλάδας

Έβαλε πιτσιρίκια, έβγαλε την υποχρέωση ο Ολυμπιακός

Με νίκη συνέχισε (και) στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός. Εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν νέους παίκτες και με σκόρερ τους Βρουσάι-Ανδρούτσο, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1 του Άρη Αβάτου.

Μια ακόμα νίκη με χρήσιμα συμπεράσματα για τους πιτσιρικάδες του συνδύασε ο Ολυμπιακός.

Με αρκετούς νέους παίκτες στην ενδεκάδα (και παρά τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο) οι Πειραιώτες έκαναν το αυτονόητο και πέτυχαν την τρίτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια των ομίλων Κυπέλλου επί του Άρη Αβάτου (2-1).

Κέρδος για τους «ερυθρόλευκους» η καλή εμφάνιση του Βρουσάι (που πέτυχε και ένα όμορφο γκολ), ενώ δίχτυα βρήκε και ο Ανδρούτσος.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Ολυμπιακός 9 (5-1)
Λεβαδειακός 3 (4-1)
Παναχαϊκή 3 (1-2)
Άρης Αβάτου 0 (1-7)

Το ματς

Αλλαγμένος -αλλά εξίσου παραγωγικός- εμφανίστηκε στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός. Παρά τις πολλές αλλαγές (σ.σ. τρεις παίκτες από την ομάδα Νέων βρέθηκαν στην ενδεκάδα) και το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε απαράδεκτη κατάσταση, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν από νωρίς την ανωτερότητά τους. Γιατί δεν ήταν μόνο το προβάδισμα που πήραν στο 11’ (με ωραίο μακρινό σουτ του Βρουσάι), αλλά και οι ευκαιρίες που -κυρίως με τον Μάνο- σπαταλήθηκαν από τους παίκτες του Μαρτίνς.

Ακόμα όμως κι αν ο γκολκίπερ Αμουτζάκης φαινόταν να το έχει πάρει… προσωπικά και σταμάτησε σε τρεις περιπτώσεις συνολικά τον Έλληνα φορ των «ερυθρόλευκων», δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και με τον Ανδρούτσο: Τότε που εκείνος πήρε την επαναφορά από σουτ του (δραστήριου) Πάρντο το οποίο αποκρούστηκε και διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά όμως, οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν. Και χάρη σε ωραία κεφαλιά του Σαριγιαννίδη πριν το ημίχρονο, πέτυχαν ένα γκολ που (δικαίως) πανηγυρίστηκε έξαλλα.

inner

Με την επιστροφή ωστόσο από την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε το ίδιο ορεξάτος. Έχοντας στο νου και το γήπεδο-καρμανιόλα (που είχε γίνει ακόμα πιο επικίνδυνο αφότου είχε πατηθεί) οι παίκτες του Μαρτίνς έμοιαζαν διατεθειμένοι απλώς να βγάλουν την… υποχρέωση. Κάτι που έδωσε θάρρος στους γηπεδούχους και το δικαίωμα να κερδίσουν κάποια μέτρα στο γήπεδο. Θα μπορούσαν μάλιστα ν’ απειλήσουν ακόμα και με την ισοφάριση, αν ο Σιχλοιμίρης έκανε καλύτερο κοντρόλ απέναντι στον Χουτεσιώτη και δεν του επέτρεπε να τον κόψει.

inner

Ενώ λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τα απαραίτητα για να περάσει η ώρα και να πάνε… σώοι (και νικητές) στα σπίτια τους, ο Μαρτίνς δεν έκανε αλλαγές πριν το τελευταίο δεκάλεπτο, ώστε να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους πιτσιρικάδες. Με κυριότερο κέρδος λοιπόν τον Βρουσάι (και τον Μάνο να σπαταλά μια ακόμα ευκαιρία με κεφαλιά που πέρασε άουτ), δεν καταγράφηκε κάτι άλλο αξιόλογο πριν τη λήξη, που σφράγισε την τρίτη νίκη του Ολυμπιακού σε ισάριθμα παιχνίδια στους ομίλους του Κυπέλλου.



Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Γιώργος Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας, Κουτσούμπας, Παπαδιώτης, Ψεμματάς, Μίλερ, Δόντσος, Σιχλοιμίρης, Σαριγιαννίδης, Γκέκας (55’ Κρασώνης), Κοτόπουλος (46’ Ζωσιμίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Μασούρας, Μιράντα, Νικολάου, Μαρτίνης, Ανδρούτσος, Ξενιτίδης (90’+1’ Πέιος), Πάρντο, Βρουσάι, Μάνος, Βοΐλης (84’ Νεοφυτίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζολάκης, Φετφατζίδης, Τσιμίκας, Μπουλάρι, Μαρίνος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γρατσάνης (Τρικάλων)
ΓΗΠΕΔΟ: Α.Ο. Ξάνθης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x