Κύπελλο Ελλάδας

Έβαλε τον αυτόματο πιλότο ο Ολυμπιακός

Δεν ίδρωσε ο Ολυμπιακός στη Νίκαια. Οι ερυθρόλευκοι, χωρίς να ζοριστούν καθόλου, έφτασαν στο 3-0 κόντρα στον Αχαρναϊκό και σχεδόν κλείδωσαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Δυνατή προπόνηση για τον Ολυμπιακό στη Νίκαια. Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή χωρίς να αντιμετωπίσουν την παραμικρή δυσκολία απέναντι στον Αχαρναϊκό πήραν τη νίκη με σκορ 3-0 και σχεδόν «σφράγισαν» την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η βαθμολογία στον 5ο όμιλο:

1.Ολυμπιακός 6*
2.Κισσαμικός 3
3.Αχαρναϊκός 0*
4.Αστέρας Τρίπολης 0
*έχουν ματς περισσότερο

Το πρόγραμμα της 2η αγωνιστικής:
Τετάρτη 25/10
Αχαρναϊκός-Ολυμπιακός 0-3

Πέμπτη 26/10
Αστέρας Τρίπολης-Κισσαμικός (15.00)

Οι ερυθρόλευκοι, που ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, άνοιξαν το σκορ με τον Ζιλέ μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Μάρτινς διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (48’) και ο Εμενίκε διαμόρφωσε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.







Το ματς:


Καμία όρεξη για περιπέτειες δεν είχαν οι ερυθρόλευκοι. Ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι κι έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Τζούρτζεβιτς για να ανοίξουν το σκορ. Ο Σέρβος μπορεί να μην τα κατάφερε, ωστόσο, μαζί με τον Μάρτινς και τον Καρσελά συνδυάστηκαν άψογα στο 9ο λεπτό και ο Ζιλέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ στην κίνηση διώχνοντας το άγχος.

inner

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες έβγαζε μάτια. Ο Αχαρναϊκός ήθελε αλλά…. δεν μπορούσε, ενώ οι ερυθρόλευκοι, που είχαν σταθερά την μπάλα στα πόδια τους, έβγαζαν όποτε ήθελαν φάσεις, όμως είτε δεν τις τελείωναν σωστά, είτε έπεφταν πάνω στον Λαμπίρη και τους αμυντικούς του, οι οποίοι δεν άφησαν το σκορ να ξεφύγει τουλάχιστον από νωρίς.

Οι Πειραιώτες «γκάζωσαν» και καθάρισαν το «τρίποντο» στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Μόλις τρία λεπτά μετά την σέντρα (48’), ο Λαμπίρης έκανε λάθος έξοδο ύστερα από σέντρα του «ζωηρού» Καρσελά, η μπάλα έφτασε στον Μάρτινς που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Το σκηνικό δεν άλλαξε πάντως ούτε στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός ήταν σταθερά στην επίθεση, την ώρα που οι παίκτες του Αχαρναϊκού βρίσκονταν στριμωγμένοι στην περιοχή τους και προσπαθούσαν να απομακρύνουν με κάθε τρόπο την μπάλα από την εστία τους.

inner

Όσο πλησίαζε το φινάλε ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε. Κάπως έτσι βρήκαν την ευκαιρία και οι παίκτες των γηπεδούχων να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή, όμως η αλήθεια είναι πως δεν άγχωσαν σχεδόν καθόλου τον Καπίνο, που είχε ρόλο θεατή σε όλο το ματς. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού οι παίκτες του Λεμονή έφτασαν και σε τρίτο τέρμα με τον Εμενίκε να μετατρέπει σε ασίστ το γύρισμα του Μάριν να διαμορφώνει με κοντινή κεφαλιά το τελικό 3-0 (90’).

Αχαρναϊκός (Π. Δημητρίου): Λαμπίρης, Μεγαλοοικονόμου, Μπεκατώρος, Μεντής (63' Καρδάσης), Αφράτης, Αρώνης (77' Κυριαζόπουλος), Παπασάββας, Μηλιώτης, Τσεβάς (88' Παπαθανασίου), Χαραλαμπόπουλος, Πάσχος.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής):
Καπίνο, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς, Νικολάου, Μίλιτς, Ζιλέ (46' Ζντιέλαρ), Ταχτσίδης, Μαρίν, Μάρτινς, Καρσελά (78' Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς (60' Εμενίκε)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x