Stoiximan Super League

Έβγαλε... γούστα η ΑΕΚ και ισοπέδωσε τον Πανιώνιο!

Ορεξάτη μετά τη διακοπή η ΑΕΚ! Η «Ένωση» επικράτησε με το «φτωχό» (βάσει εικόνας) 4-0 του Πανιωνίου, έχοντας και δύο δοκάρια και έδειξε έτοιμη για Άγιαξ! Πρώτη Γιαννιώτα, τραγικοί οι Νεοσμυρνιώτες.

Πετούσε... φωτιές η ΑΕΚ και την «πλήρωσε» ο Πανιώνιος!

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «δυσκολεύτηκε» μόνο μέχρι να ανοίξει το σκορ (45’+1’) και έκτοτε δεν άφησε κανένα περιθώριο στους τραγικούς Νεοσμυρνιώτες, επικρατώντας με το εντυπωσιακό και ταυτόχρονα «φτωχό» 4-0, δείχνοντας απόλυτα έτοιμη για το ματς με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Το δρόμο για το 3/3 της «Ένωσης» άνοιξε ο Πόνσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, έπειτα από ασίστ του Μάνταλου και στο δεύτερο ημίχρονο ακολούθησε η απόλυτη κατηφόρα. Αφού πρώτα έχασε πολλές ευκαιρίες, ο Μπακασέτας ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 2-0 έπειτα από νέα ασίστ του Μάνταλου με το κεφάλι και δικό του αριστερό σουτ.

inner

Η συνέχεια ανήκε στον Βίκτωρα Κλωναρίδη, που μπορεί να μπήκε στο 81’, αλλά έστειλε το δικό του μήνυμα. Στο 84’, αφού έκανε ενέργεια που άφησε «άγαλμα» τον Ντομίνγκες που ήταν στην πλάτη του, με δεξί σουτ έγραψε το 3-0 ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο ίδιος, με εύκολο πλασέ από ασίστ του Λιβάγια.

Εκτός αυτού η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια με το σουτ του Μάνταλου στο 74’ και του Κλωναρίδη στο 87’, ενώ στα αξιοσημείωτα προστίθεται το ντεμπούτο του Γιαννιώτα που χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός εξτρέμ.

Αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή ο Σιμόες, αλλά δεν φαίνεται να έχει κάτι το ανησυχητικό, ενώ ο Πανιώνιος δήλωσε την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο μόνο στην ανάπαυλα. Οι παίκτες της ομάδας αρνήθηκαν να βγουν για το δεύτερο ημίχρονο, αν πρώτα δεν κατέβαινε ένα πανό που κατά τους ίδιους ήταν προσβλητικό για τον Πανιώνιο.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Πώς έπαιξαν

Την πρώτη συμμετοχή στον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έδωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τη φετινή χρονιά, αφού ο Ουκρανός ήταν η επιλογή του για το κέντρο της άμυνας δίπλα στον Λαμπρόπουλο, ενώ και ο Άλεφ προτιμήθηκε στο χώρο της μεσαίας γραμμής δίπλα στον Αντρέ Σιμόες. Σε ρόλο ελεύθερου ήταν ο Λιβάγια, έχοντας μπροστά του τον Πόνσε και στα δύο άκρα τους Μάνταλο (αριστερά) και Μπακασέτα (δεξιά).

Εικόνα live 21962259/49826.jpg

Για τους Νεοσμυρνιώτες, δίδυμο στα στόπερ ήταν οι Μπανανά, Ντομίνγκες, αριστερά ο Παπαγεωργίου, δεξιά ο Κούρντι, στο κέντρο ήταν οι Κεϊτά, Οικονομίδης και Κόρμπος, ενώ οι τρεις που επιλέχθηκαν στην επίθεση ήταν οι Μασούρας, Καμαρά με τον Σπιριντόνοβιτς στην κορυφή.

Το ματς

Η διακοπή του πρωταθλήματος, η σκέψη στο ματς του Άμστερνταμ με τον Άγιαξ, το αμυντικό πλάνο του Πανιωνίου. Κάτι από όλα αυτά ή όλα αυτά μαζί, οδήγησαν την ΑΕΚ σε ένα νωθρό ξεκίνημα στον αγώνα, στο οποίο αναλώθηκε σε μια φλύαρη υπεροχή. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους με πολλά φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής προσπαθούσαν να «κόψουν» τον όποιο ρυθμό, τη στιγμή που επιθετικά ήταν παντελώς ακίνδυνοι.

Στο 17’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την «Ένωση», με τον Σιμόες να γίνεται τελικός αποδέκτης μιας φάσης διαρκείας στα καρέ του Πανιωνίου, αλλά η μπάλα από το τελείωμά του από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε από την εστία του Μανοΐλοβιτς, αλλά οι «μηχανές» των γηπεδούχων ήταν εμφανές ότι έπαιρναν στροφές. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάνταλος με ατομική ενέργεια από τα αριστερά, έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απομάκρυνε με τα πόδια.

Ανάλογα σωστή ήταν η αντίδραση του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στο 30’, όταν ο Λόπες προωθήθηκε από τα αριστερά και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, εικόνα που ήταν ο... κανόνας στο παιχνίδι της ΑΕΚ, αφού οι επιθέσεις γίνονταν από την πτέρυγα του Πορτογάλου, που ανέβαινε με μεγάλη συχνότητα.

inner

inner

Οι στατικές φάσεις ήταν μια λύση για την ΑΕΚ που προσπαθούσε να απειλήσει με συνεχόμενα κόρνερ και πράγματι το κρίσιμο γκολ του αγώνα ήρθε μέσω τέτοιας συνθήκης. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Μπακασέτας πάσαρε στον Μάνταλο που έκανε μια γλυκιά σέντρα με το αριστερό και ο Πόνσε με κίνηση σέντερ φορ δεν δυσκολεύτηκε μέσα από τη μικρή περιοχή να ανοίξει το σκορ, με buzzer-beater.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν αντέχει στα αλήθεια σε κριτική...

Ο Ζοσέ Ανιγκό έκανε το πολύ μεγάλο λάθος να κάνει πιο επιθετικό τον Πανιώνιο και αυτό είχε δύο αποτελέσματα. Πρώτον, ο Πανιώνιος δεν ήξερε πώς να βγει στην επίθεση με τρεις ή τέσσερις μπαλιές και δεύτερον οι διάδρομοι της ΑΕΚ προς την εστία του έμοιαζαν με... αεροδρομίου, με τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να δημιουργούν ευκαιρίες όποτε αυτοί το ήθελαν.

inner

inner

Μόλις στο 53’ ο Λιβάγια έκανε το πολύ δυνατό σουτ από πλάγια, υποχρεώνοντας τον Μανοΐλοβιτς σε απόκρουση σε κόρνερ, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν τα σουτ των Άλεφ και Μάνταλου μέχρι το 55’. Ήταν απλά θέμα χρόνου να γίνει το 2-0 και αυτό αποδείχθηκε εντός αγωνιστικού χώρου...

Ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Μάνταλο, εκείνος με το κεφάλι «σέρβιρε» στον Μπακασέτα που με αριστερό σουτ, αφού προχώρησε με την μπάλα ένα-δύο μέτρα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 μόλις στο 58’, βάζοντας παράλληλα τέλος στο όποιο ενδιαφέρον για τον τελικό νικητή.

inner

Στα επόμενα λεπτά ακολούθησαν διακοπές με κυριότερη την αναγκαστική αλλαγή του Σιμόες, ωστόσο η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να ξαναπιάσει ρυθμό και να δημιουργήσει κι άλλες ευκαιρίες. Στο 74’ ο Μάνταλος θέλησε ο ίδιος να βρει το γκολ, μετά τις δύο ασίστ, αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Μανοΐλοβιτς.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλησε να δώσει ανάσες εν όψει του ματς κόντρα στον Άγιαξ και παράλληλα να προσφέρει ευκαιρίες σε παίκτες του πάγκου. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Βίκτωρας Κλωναρίδης που μπήκε στο 81’ και τα έκανε όλα!

inner

Στο 84’ με εξαιρετική ενέργεια άφησε άγαλμα τον Ντομίνγκες που ήταν στην πλάτη του και με δεξί σουτ νίκησε τον Μανοΐλοβιτς, στο 87’ είχε νέο σουτ στο δοκάρι και τελικά στο 92’ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ολοκληρώνοντας πανεύκολα τη φάση που δημιούργησε ο Λιβάγια κόντρα στην απούσα άμυνα του Πανιωνίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης, 4-4-1-1): Μπάρκας – Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρινσκι, Λόπες – Σιμόες (77' λ.τ. Τσόσιτς), Άλεφ, Μπακασέτας, Μάνταλος (81' Κλωναρίδης) – Λιβάγια – Πόνσε (68' Γιαννιώτας)

Πάγκος: Τσιντώτας, Χουλτ, Μοράν, Γιακουμάκης

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό, 4-3-3): Μανοΐλοβιτς - Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου - Κεϊτά (46' Πίρις), Κόρμπος, Οικονομίδης (53' Ντουρμισάι) - Καμαρά (64' Τσιλούλης), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας

Πάγκος: Κότνικ, Σταυρόπουλος, Μανθάτης, Σαραμαντάς

Το Live της αναμέτρησης



inner

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Α’ βοηθός: Ανδρέας Φωτόπουλος
Β’ βοηθός: Μιχαήλ Καρσιώτης
4ος: Γεώργιος Τζοβάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x