Stoiximan Super League

Έβγαλε Καρίμ από το μανίκι ο Ολυμπιακός!

Σκούρα τα βρήκε κόντρα στον Απόλλωνα ο Ολυμπιακός, όμως ο Ανσαριφάρντ τον λύτρωσε. Ο Ιρανός γύρισε το ματς στο 80' και έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα για τους ερυθρόλευκους (3-1) που έπιασαν κορυφή

Στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας ανέβηκε ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι, ζορίστηκαν πολύ κόντρα στον μαχητικό Απόλλωνα που προηγήθηκε στο Φάληρο, όμως ο Ανσαριφάρντ το πήρε πάνω του και χάρισε τη νίκη στους Πειραιώτες με σκορ 3-1.

Καλύτερο ξεκίνημα για την ομάδα του Λεμονή, όμως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αιφνιδίασε με γκολ του Ελμπάζ στο 23΄, ύστερα από λάθος του Σισέ. Οι Πειραιώτες δεν αποσυντονίστηκαν και απάντησαν με τον Ομάρ στο 31’, όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από την αναμέτρηση, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Στο δεύτερο, το παιχνίδι χάλασε με τα νεύρα να κυριαρχούν. Στο 67’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ένχελς ύστερα από επιθετικό φάουλ του Σισέ (ήταν και σε θέση οφσάιντ) στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 80’ Ο Ανσαριφάρντ, που μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Τζούρτζεβιτς, «τούμπαρε» το ματς, ενώ λίγο πριν την… εκπνοή (90+4’) διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

Το ματς:


Πιο ζωηρό ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο Απόλλωνας έπαιξε με την άμυνα ψηλά και με επιθέσεις από τα άκρα δημιούργησαν κινδύνους. Πάντως, στη μεγαλύτερή τους ευκαιρία με τον Φορτούνη (8’) είδαν τον Τσόβιτς να κρατάει με μεγάλη απόκρουση το «μηδέν». Σε ένα σημείο πάντως που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν εντελώς ακίνδυνοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν, με τον Ελμπάζ να εκμεταλλεύεται το τραγικό γύρισμα του Σισέ κι αφού χόρεψε τον Μποτία πλάσαρε υποδειγματικά τον Προτό για το 0-1 στο 23ο λεπτό.

inner

Οι παίκτες του Λεμονή δεν επηρεάστηκαν από το γκολ. Διατήρησαν την μπάλα στα πόδια τους και συνέχιζαν να πιέζουν την άμυνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», που δεν μπορούσε να κρατήσει την ψυχραιμία της και να ηρεμήσει το παιχνίδι. Στο 31’ οι Πειραιώτες απάντησαν, ο Ρομαό έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα, πέρασε έξυπνα στον Ομάρ που με κοντινό σουτ έκανε το 1-1. Ο Απόλλωνας πάντως προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και κάθε φορά που πίεζε ψηλά δημιουργούσε προβλήματα εκμεταλλευόμενος τον νευρικό Σισέ, που δεν ήταν σε καλή μέρα. Στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πίεσε με γεμίσματα στην περιοχή, όμως οι αμυντικοί του Απόλλωνα «καθάρισαν» όλες τις φάσεις.

Πιο αργός ήταν ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Απόλλωνας έφερε πιο πίσω την αμυντική του γραμμή και ο Ολυμπιακός είχε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. Στο 57ο λεπτό, οι ερυθρόλευκοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να «τουμπάρουν» το παιχνίδι, όμως ο Τζούρτζεβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσόβιτς. Στη συνέχεια τα νεύρα μεταξύ των παικτών δεν άφησαν το παιχνίδι να βρει ταχύτητα κάτι που βόλεψε τους φιλοξενούμενους. Στο 67’ ο διαιτητής και ο βοηθός ακύρωσαν σωστά γκολ του Ένχελς, αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Σισέ ήταν σε θέση οφσάιντ ενώ έκανε και επιθετικό φάουλ.

inner

Τα λεπτά περνούσαν και η εικόνα στο παιχνίδι δεν άλλαζε. Οι Πειραιώτες είχαν σταθερά την κατοχή και έψαχναν τρόπο να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Τσόβιτς. Μια, δυο, τρεις και η ζημιά έγινε με τον Πάρντο να γυρνάει εξαιρετικά στον ξεχασμένο στην καρδιά της περιοχής Ανσαριφάρντ, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 80’. Μετά το 2-1 όλα έγιναν πανεύκολα για την ομάδα του Λεμονή, καθώς ο Απόλλωνας «ανοίχτηκε» για την ισοφάριση και δημιουργήθηκαν χώροι. Οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες και στις καθυστερήσεις (90+4’) έφτασαν και σε τρίτο γκολ και πάλι με τον Ιρανό.


Οι συνθέσεις:


Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Μποτία (47’ Ένχελς), Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά (66’ Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (63’ Ανσαριφάρντ)

Στον πάγκο: Καπίνο, Ζιλέ, Μάρτινς, Φιγκέιρας

Απόλλων(Ζόραν Βούλιτς):
Τσόβιτς, Κοντοές, Παπάζογλου, Κύργιας, Ντάσιος, Κούρος, Χουάρες, Κονέ (90+1' Kιταμπάλα), Ανιέτε (84' Μενδρινός), Αλμπάνης (71’ Μάατσι), Ελμπάζ

Στον πάγκο: Χουάντερσον, Καστιγέχος, Καλλέργης, Μπαρτολίνι

Διαιτητής:
Γεώργιος Τζοβάρας

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x