Ισπανία

Έδιωξε Γκάλτσα και πάει για προπονητή επιπέδου η Εσπανιόλ!

Την απόφασή της να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Κονσταντίν Γκάλτσα ανακοίνωσε η Εσπανιόλ, με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου να στοχεύει πλέον σε προπονητή που θα αλλάξει επίπεδο τους «παπαγάλους».

Χώρισαν οι δρόμοι Εσπανιόλ - Κονσταντίν Γκάλτσα.

Ο καταλανικός σύλλογος, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην συνεχίσει τη συνεργασία του με τον 44χρονο Ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος αποχωρεί πέντε μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Μαζί του, θα αποχωρήσουν φυσικά και οι βοηθοί του, Ντουμίτρου Ουζουνέα και Ζούλιαν Χιμένεθ.

Ο Γκάλτσα ανέλαβε την ομάδα στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, αντικαθιστώντας τον πρώην συμπαίκτη του στην Εσπανιόλ, Σέρτζιο Γκονζάλεθ Σοριάνο.

Υπό τις οδηγίες του η ομάδα έκανε 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 12 ήττες σε 24 ματς (24 γκολ υπέρ, 48 κατά), τερματίζοντας στην 13η θέση του πρωταθλήματος και μένοντας εκτός Κυπέλλου στη φάση των «16», από την μετέπειτα νικήτρια του τίτλου και συμπολίτισσα της, Μπαρτσελόνα.

Πλέον η Εσπανιόλ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, με ισπανικά Μέσα να αναφέρουν πως ο Κινέζος ιδιοκτήτης και πρόεδρος του συλλόγου, Τσεν Γιανσένγκ, στοχεύει σε προπονητή που θα αλλάξει επίπεδο την ομάδα και θα την οδηγήσει και πάλι στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x