Γενικά

Εφτάψυχη Ριέκα… at the buzzer! (video)

Με ψυχολογία στα… ουράνια θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό η Ριέκα! Οι Κροάτες έφεραν «τούμπα» την Λοκομοτίβα και έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί τους, με το χρυσό γκολ να έρχεται στη τελευταία φάση.

«Φτιαγμένη» θα φιλοξενήσει σε λίγες μέρες τον Ολυμπιακό, στον επαναληπτικό των πλέι οφ του Champions League, η Ριέκα!

Αν και βρέθηκε φάτσα με ακόμη ένα κάζο, η πρωταθλήτρια Κροατίας δικαιώθηκε για την προσπάθειά της στο χορτάρι και τελικώς έφερε «τούμπα» την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, επικρατώντας 2-1.

Κάπως έτσι, η αντίπαλος των Πειραιωτών έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που έτρεχε το τελευταίο διάστημα και αν μη τι άλλο έβγαλε… καρδιά.

Το ματς «στράβωσε» από νωρίς, αφού στο 17’ οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση και κατάφεραν να προηγηθούν. Παρά την πίεση που ασκούσε η Ριέκα, παρά τις φάσεις που δημιουργούσε (όχι κλασικές ευκαιρίες), εντούτοις δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με το άγχος να μεγαλώνει…

Όλα αυτά ως το 80’, καθώς από εκεί κι έπειτα, οι πρωταθλητές κατάφεραν να φτάσουν σε μια μεγάλη ανατροπή, έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, έχοντας κορυφαίο τον Μπράνταριτς. Αυτός ήταν που ισοφάρισε, πιάνοντας ωραίο σουτ και εκμεταλλευόμενος την λάθος εκτίμηση του γκολκίπερ της Λοκομοτίβα για το 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Χέμπερ κέρδισε πέναλτι, ο Ματέι ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Σέμπερ και έτσι η Ριέκα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανατρέψει τα δεδομένα. Η πίεση παρέμεινε ασφυκτική και τελικώς στο 94’ ήρθε το… πολυπόθητο γκολ. Με εκπληκτικό τακουνάκι-πάσα, ο Μπράνταριτς χόρεψε την αντίπαλη άμυνα, βρήκε τον Ματέι κι αυτός εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι νωρίτερα, υπογράφοντας το… comeback για το 2-1 και προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού.

Η σύνθεση της Ριέκα: Πρσκάλο, Μάρτιτς (55’ Χέμπερ), Ζούπαριτς, Πούντσεκ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Ντόκοβιτς (72’ Μίσιτς), Βέσοβιτς, Ματέι, Τσέρνιτς, Γέλιτς (62’ Γκαβράνοβιτς)

Τα γκολ του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x