Stoiximan Super League

Έφτασε η στιγμή να πουλήσει και ο Ολυμπιακός με 25 εκατομμύρια!

Ο Παναγιώτης Ρέτσος δίνει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να κάνει μια συμφωνία που θα ξεπερνά κάθε προηγούμενη, φτάνοντας -γιατί όχι- και τα 25 εκατ. ευρώ. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος είναι αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών στον Ολυμπιακό, ειδικά μετά τα ρεπορτάζ του γερμανικού Τύπου περί πρότασης 15 ή 16 εκ. ευρώ από τη Λεβερκούζεν.

Αν μη τι άλλο το συγκεκριμένο ποσό χαρακτηρίζεται εντυπωσιακό για ένα 19χρονο Έλληνα παίκτη, ωστόσο αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το ενδεχόμενο να “εκτοξευθεί” η αξία του νεαρού κεντρικού αμυντικού. Κι αυτό το ενδεχόμενο είναι κάτι παραπάνω από πιθανό στο προσεχές μέλλον, μετά δηλαδή από μια σεζόν.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ασφαλώς και τα 15 εκ ευρώ δεν μπορεί να τα “προσπεράσει” μια ελληνική ομάδα, ειδικά όταν μιλάμε για έναν παίκτη που έχει παίξει μία χρονιά στην πρώτη ομάδα. Ωστόσο αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι η προοπτική της πρόκρισης του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και της συμμετοχής του παίκτη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος τι θα σημαίνει για τον Ρέτσο (αλλά φυσικά και για τους πειραιώτες) μια πολύ καλή εικόνα του παίκτη σε αυτό το επίπεδο. Τα 15 εκ. ευρώ που φέρεται τώρα διατεθειμένη να προσφέρει η Λεβερκούζεν για την απόκτηση του παίκτη δε θα είναι ποσό που θα δελεάζει την ομάδα του λιμανιού. Δε χωρά καμιά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει εξαιρετικές συμφωνίες για την πώληση παικτών τα τελευταία χρόνια. Ίσως όμως να έφτασε η στιγμή του μεγάλου ρεκόρ από πλευράς πρωταθλητών Ελλάδος, να γίνει δηλαδή και η πώληση που θα “σπάσει το φράγμα” των 20 εκ. ευρώ.

Ότι ο Ρέτσος έχει το ταλέντο, έχει τις δυνατότητες για να φτάσει η μεταγραφή του σε τέτοια οικονομικά επίπεδα είναι δεδομένο. Πολύ απλά το θέμα έχει να κάνει με το ότι δεν είναι εύκολο μια ελληνική ομάδα να παραχωρήσει έναν παίκτη της με τέτοια ποσά. Γιατί όχι όμως; Γιατί να μη γίνει ένα μεγάλο βήμα με τον Ρέτσο να κάνει την αρχή; Ο Ολυμπιακός πούλησε τον Μανωλά στη Ρόμα με 15 εκ. ευρώ αλλά οι “τζιαλορόσι” διαπραγματεύτηκαν την πώληση του με 40 “χαρτιά”. Είναι επίσης προφανές ότι ομάδες όπως η Μπενφίκα και η Πόρτο κάνουν (πολύ) εύκολα πωλήσεις παικτών πάνω από 25 εκ. ευρώ.

Ο Ρέτσος δίνει στον Ολυμπιακό αυτή την ευκαιρία, να κάνει μια συμφωνία που θα ξεπερνά κάθε προηγούμενη, φτάνοντας γιατί όχι και τα 25 εκ. ευρώ. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του Ολυμπιακού και τούτο έχουν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες των πρωταθλητών Ελλάδος. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και στο μεγάλο λιμάνι δε βιάζονται για την πώληση του παίκτη. Οι “ερυθρόλευκοι” μάλιστα έχουν κι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις όποιες διαπραγματεύσεις με ευρωπαϊκές ομάδες κι αυτό έχει να κάνει με την εξαιρετική εικόνα που έχουν στο εξωτερικό, Έλληνες κεντρικοί αμυντικοί.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θέλει να βάλει την μεταγραφική του πολιτική σε νέα δεδομένα με την περίπτωση του Παναγιώτη Ρέτσου, γιατί είναι πασιφανές ότι ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός μπορεί να (υπο)στηρίξει το συγκεκριμένο πλάνο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολύ γνωστός μάνατζερ έχει εκφράσει την άποψη πως τα 15 εκ. ευρώ είναι λίγα για τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό, επισημαίνοντας πως αν ο Ρέτσος έπαιζε στην Μπενφίκα, οι “αετοί” της Λισσαβώνας θα συζητούσαν την πώληση του με 25 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x