Γερμανία

«Έφυγε» ο παλιός προπονητής της ΑΕΚ, Χανς Τιλκόφσκι

Πένθος στην οικογένεια του ποδοσφαίρου από τον θάνατο του Χανς Τιλκόφσκι, που μεταξύ άλλων, είχε περάσει και από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Την τελευταία πνοή του άφησε μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας ο Χανς Τιλκόφσκι, ο οποίος έγινε γνωστός στην Ελλάδα όταν το 1981 επί Λουκά Μπάρλου, είχε αναλάβει την ΑΕΚ.

Τότε είχε απομακρυνθεί περίπου στα μισά της σεζόν, έχοντας απολογισμό 7 νίκες-6 ισοπαλίες-4 ήττες, επίδοση που είχε φέρει την Ένωση στην 6η θέση του πρωταθλήαμτος.

Ο Τιλκόφσκι είχε πολύ καλό όνομα ως τερματοφύλακας, κυρίως την δεκαετία του ’60, όταν χρίστηκε 39 φορές με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας, της οποίας είχε υπερασπιστεί την εστία στον μυθικό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, τον οποίο κέρδισαν τα «τρία λιοντάρια», με μια φάση που προκάλεσε αντιπαραθέσεις και έμεινε στην ιστορία.

Είχε γεννηθεί στο Ντόρτμουντ και με την Μπορούσια έκανε σπουδαία καριέρα κατακτώντας μάλιστα το Κύπελλο Γερμανίας το 1965, χρονιά που ανακηρύχθηκε κιόλας κορυφαίος Γερμανός ποδοσφαιριστής και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1966.

Έμεινε στην ομάδα για άλλον ένα χρόνο, πριν μετακομίσει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με την οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής μετά από 3 σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x