Κύπρος

Έγραψε ιστορία η ΑΕΚ Λάρνακας!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ Λάρνακας κατακτά το Σούπερ Καπ Κύπρου, αφού κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ στα πέναλτι (4-1).

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Κύπρο κατέληξε στην ΑΕΚ Λάρνακας! Η Κυπελλούχος Κύπρου επικράτησε 4-1 στα πέναλτι του πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ! Στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, ενώ στην ψυχοφθόρο διαδικασία ο γκολκίπερ των "φρουρών", Τόνιο, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού απέκρουσε δύο εκτελέσεις των αντιπάλων.

Αν και η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι έχοντας ευκαιρίες για κάποιο γκολ, ο "Θρύλος" ευτύχησε να ανοίξει πρώτος το σκορ στο 25’ με τον Τάμαρι. Ο Ιορδανός εξτρέμ εκμεταλλευόμενος το κενό στην αντίπαλη άμυνα πήρε την μπάλα από πάσα του τερματοφύλακα της ομάδας του και πάτησε περιοχή πλασάροντας υποδειγματικά για το 1-0.

Η ομάδα του Άντονι Ιραόλα συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση έχοντας τεράστια διπλή ευκαιρία στο 27’ με τους Ακοράν και Τομάς να μην βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Μετά την ανάπαυλα ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός, με την Κυπελλούχο Κύπρου να ισοφαρίζει στο 62' με τον Ρουσιά, με τον 26χρονο Κύπριο να βρίσκεται μόνος στην περιοχή και να πλασάρει σωστά. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 για να οδηγηθούν στα πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία οι παίκτες της ΑΕΚ Λάρνακας ήταν πιο ψύχραιμοι για να επικρατήσουν 4-1, με τον Τόνιο να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή πιάνοντας δύο πέναλτι και να χαρίζει στην ομάδα του το πρώτο Σούπερ Καπ στην ιστορία της σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών.

Στιγμιότυπα πρώτου ημιχρόνου:



Στιγμιότυπα δευτέρου ημιχρόνου:



Τα πέναλτι:



ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Κωστή): Ρομό - Καζού, Μερκής, Καρλάο, Βούρος - Γκέντσογλου (59’ Κασίνι), Σόουζα, Ντε Βινσέντι (38’ Μοράις), Μπάλονγκ (46’ Αλωνεύτης), Αλ Τάμαρι - Ρέζα.

ΑΕΚ Λάρνακας(Άντονι Ιραόλα): Τόνιο - Σίλβα, Τρουγιόλς (75’ Γκαρσία), Μόισοφ, Γκονζάλεθ - Λαρένα (17’ Κάσες), Ακοράν, Τομάς, Τρισκόφσκι, Χέφελ - Ρουσιάς (72’ Ασούμπρε).

Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x