Oλλανδία

Έγραψε ιστορία η Φίτεσε

Έγραψε ιστορία την Κυριακή η Φίτεσε, η οποία νίκησε 2-0 την Αλκμααρ στον τελικό του ολλανδικού Κυπέλλου που διεξήχθη στο Ρότερνταμ και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο.

Η Φίτεσε νίκησε 2-0 την Αλκμααρ στον τελικό του ολλανδικού Κυπέλλου που διεξήχθη στο «Ντε Κάιπ» και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο, ύστερα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, ούσα η μοναδική της σημαντική επιτυχία, μετά από κάποια πρωταθλήματα σε δεύτερη και τρίτη Εθνική κατηγορία, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Europa league της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η κατάληξη στα πλέι οφ της Eredivisie για την παρουσία στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αντίθετα, η αγωνία για τους αγώνες κατάταξης αφορούν πλέον τη φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA του 1981 στην προσπάθεια για συμμετοχή στην Ευρώπη.

Σε ένα αμφίρροπο ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Φαν Φονσφίνκελ «καθάρισε» για τους «κιτρινόμαυρους» του Αρνεμ, πρώτα στο 81’ από την μπαλιά του Ράσιτσα και τη δεύτερη στο 88’ από την μπαλιά του Ντικς.


ΑΛΚΜΑΑΡ: Κρουλ, Ειτζεν (83’ Φραϊντέι), Φλάαρ, Χαπς, Σβένσον, Λούκασεν, Φαν Οβεριμ (67’ Σέουντιενς), Βάιτενς, Τζάχανκαμπς, Βέργκχορστ, Ντος Σάντος (79’ Μπελ Χασανί)

ΦΙΤΕΣΕ: Ρουν, Λίρνταμ (84’ Ντικς), Κραϊσβάικ, Μιάζγκα, Κασία, Νακάμπα, Φουρ (90’ Φαν ντερ Βερφ), Μπάκερ, Ράσιτσα, Νάθαμ (73’ Τιγκαντουϊνί), Φαν Φονσφίνκελ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x