Αγγλία

Έγραψε ιστορία ο Μοράτα!

Προσωπικό ρεκόρ για τον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος με την μεταγραφή του στην Τσέλσι θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Έτοιμος να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Ισπανός ποδοσφαιριστής είναι ο Άλβαρο Μοράτα, με την επικείμενη μετακίνησή του στην Αγγλία για λογαριασμό της Τσέλσι, με το κόστος της μεταγραφής να αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ.

Στην σχετική λίστα θα ξεπεράσει τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2011 βρίσκεται στην κορυφή με την μεταγραφή του επίσης στους «μπλε» του Λονδίνου έναντι του πόσου των 58 εκατ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γκαΐθκα Μεντιέτα, ο οποίος μεταγράφηκε στην Λάτσιο το 2001 για 48 εκατ. από την Βαλένθια.

Παράλληλα, ο 24χρονος επιθετικός θα γίνει ταυτόχρονα και η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της Ρέαλ Μαδρίτης, αφήνοντας δεύτερο στη σχετική λίστα τον Άνχελ Ντι Μαρία, του οποίου η μετακίνηση στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόστισε 75 εκατ. ευρώ.

Ο Μοράτα πριν την αναχώρηση του για το Λονδίνο, όπου θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, δήλωσε στην «AS»: «Είναι ένα περίεργο καλοκαίρι για μένα, έχουν συμβεί πολλά. Στο τέλος όμως, αν το θέλει ο Θεός, θα ανήκω στην ομάδα που με ήθελε περισσότερο, άρα είμαι χαρούμενος. Προπονούμαι πολύ σκληρά για αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι αυτός είναι ο στόχος μου. Στεναχωριέμαι που φεύγω από τη Ρεάλ αλλά ελπίζω όλα να πάνε καλά για μένα στην Τσέλσι».

Όσον αφορά τους φιλάθλους της Ρεάλ, υπογράμμισε: «Ήταν απόλαυση για μένα να παίζω στη Ρεάλ και πάντα θα την υποστηρίζω εκτός απ’ όταν παίζουν με την Τσέλσι».

Για την συνεργασία του με τον Ζινεντίν Ζιντάν, ανέφερε: «Τον ευχαρίστησα για τα πάντα και του ευχήθηκα καλή τύχη για αυτή τη χρονιά».

Στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στο μέλλον στη «Βασίλισσα της Ευρώπης», τόνισε: «Μία τρίτη φορά θα ήταν πολύ δύσκολο, δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο τώρα».

Για το αν μετάνιωσε που γύρισε στη Ρεάλ, είπε: «Όχι, καθόλου, κέρδισα τέσσερις τίτλους, μαζί με το δεύτερο μου Τσάμπιονς Λιγκ, φεύγω σίγουρα χαρούμενος».

Για τους πρώην πλέον συμπαίκτες του: «Είναι φίλοι μου, θα συνεχίσω να μιλάω με αυτούς, η πόλη και η ομάδα μπορεί να αλλάξει αλλά ξέρω ότι αυτοί θα είναι πάντα εκεί για μένα».

Σχετικά με το μέλλον του στη Τσέλσι: «Μέχρι να περάσω τις ιατρικές εξετάσεις και να παρουσιαστώ δεν θα νιώθω σίγουρος. Έχουμε δει τα πάντα αυτό το καλοκαίρι, οπότε θέλω να περιμένω μέχρι να πάνε όλα καλά».

Για το νέο του προπονητή: «Πηγαίνω σε μία ομάδα που έχει έναν προπονητή που πιστεύει σε μένα περισσότερο από όλους και αυτό είναι υπέροχο για μένα».

Για πιθανή συνάντηση της Τσέλσι και της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Μακάρι, αυτό σημαίνει ότι προχωράμε και οι δύο στη διοργάνωση. Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι τέτοιο τώρα, το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάω στο Λονδίνο».

Επιμέλεια: Kυριάκος Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Κομποθέκρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x