Γενικά

Είδαμε την ΑΪΚ (πιθανή αντίπαλο του ΠΑΟ) και σας την παρουσιάζουμε

Το sport-fm.gr παρακολούθησε το δυνατό παιχνίδι της ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στην πρωτοπόρο Μάλμε, το οποίο έληξε 1-1. Μαχητική, καλύτερη στο 2ο μέρος, χωρίς πολύ ταλέντο, με αδυναμίες. Ποιοι ξεχώρισαν.

Μπορεί ακόμα να μην έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της και το συναπάντημά της με τον Παναθηναϊκό, αλλά η… λογική λέει πως η ΑΪΚ θα είναι αυτή που θα περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, έχοντας και «προίκα» το 1-0 από τον πρώτο αγώνα κόντρα στην «άγουρη» Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ.

Ο σουηδικός σύλλογος, λοιπόν, υποδέχθηκε στην «Friends Arena» (πιθανώς να μην δώσει εκεί το ματς της με τον ΠΑΟ) την πρωτοπόρο Μάλμε, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και την ΑΪΚ να δείχνει ανώτερη στα... σημεία.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με εξαιρετικό γκολ του Κιάρτανσον στο 15’, αλλά οι γηπεδούχοι –επιβεβαιώνοντας την μαχητικότητά τους- έφτασαν στην ισοφάριση –με δόση τύχης- χάρη στο τέρμα του Άβντιτς στο 44’.

inner

Η πιθανή αντίπαλος του τριφυλλιού αγωνίστηκε σε διάταξη 3-5-2, με το οποίο στο πρώτο μέρος έβγαλε προβλήματα. Ο Γιόχανσον, που έπαιξε ως αριστερό στόπερ, είχε πάρα πολλά «θέματα» και γι’ αυτό η Μάλμε χτυπούσε διαρκώς εκεί. Από την πλευρά του άλλωστε προέκυψε και το 0-1, με τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος να βγάζουν εξαιρετικό συνδυασμό και να εκθέτουν πλήρως την άμυνα της ΑΪΚ.

Το ότι σκόραρε λίγο πριν βγει το ημίχρονο οφείλεται ξεκάθαρα σε θέμα τύχης και όχι σε σωστή ανάπτυξη (ήταν δυσλειτουργική η μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, ενώ αυτή δεν έφτανε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή). Ήρθε από το… πουθενά. Οι αμυντικοί της Μάλμε τα έκαναν «μαντάρα» δις (με τον Στράντμπεργκ να μπαίνει στα... πόδια τους), υπήρξε και καραμπόλα μεταξύ τους και τελικώς με κοντινή προβολή ισοφάρισε ο Άβντιτς.

Αν και πολλοί θα πουν «Σουηδοί, ξενέρωτοι», ο κόσμος της ΑΪΚ ήταν αρκετά παθιασμένος και θέλησε να βοηθήσει στην ολική επαναφορά. Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Στοκχόλμης είχε καλύτερη παρουσία, πίεσε για το γκολ και στις εντυπώσεις βγαίνει κερδισμένη σε σχέση με την Μάλμε (που θεωρητικά ήταν και το φαβορί). Το παιχνίδι της ήταν… μονόπλευρο, κυρίως από τα αριστερά με τους Εκποζό και Ισιζάκι και αρκετά παράλληλα γυρίσματα προς την περιοχή. Έβγαλε πάθος και πείσμα για την ανατροπή, ωστόσο έδειξε να στερείται ποιότητας για να το πετύχει. Περίμενε τα πάντα από τον Άβντιτς (έπαιζε σαν περιφερειακός κυνηγός) και όταν αυτός αντικαταστάθηκε στο 65’, ήταν ο Ισιζάκι ο οποίος επιχείρησε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Είχε μάλιστα και 2-3 σουτ, τα οποία δεν βρήκαν στόχο. Η άμυνα της ΑΪΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος (πλην μιας φάσης προς το τέλος), λόγω και του ότι είχε ανακτήσει την κατοχή της μπάλας, ενώ και τα στόπερ της «πατούσαν» καλύτερα. Στο 90', δε, διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν της δόθηκε.

inner

Πέραν του Ισιζάκι που έδειξε πως είναι ένα… τσικ πιο πάνω απ’ τους υπολοίπους σε ποιότητα, θετική παρουσία είχε και ο Οφόρι. Πρόκειται για τον Γκανέζο αμυντικό χαφ, ο οποίος έπαιζε μπροστά από τα στόπερ. Είχε αστείρευτες δυνάμεις, έτρεχε σχεδόν παντού, έκοβε σωστά και μοίραζε το παιχνίδι με κοντινές (και μόνο) πάσες. Ο Στράντμπεργκ είναι αυτός που παίζει στην επίθεση και αποτελεί σημείο αναφοράς. Είναι «θηρίο», έχει ταχύτητα παρά την σωματοδομή του, ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά δεν έφτανε εύκολα η μπάλα σε αυτόν. Πάντως έχει τα «εφόδια» για να... πονοκεφαλιάσει αυτόν που θα τον μαρκάρει.

Με το σημερινό αποτέλεσμα, για την 14η αγωνιστική του σουηδικού πρωταθλήματος, η ΑΪΚ παρέμεινε 7 πόντους μακριά από την κορυφή, ούσα στην τέταρτη θέση και τους 24 βαθμούς.

Η σύνθεση της ΑΪΚ: Καρλγκρεν, Κάρλσον, Γιόχανσον, Σάντγκρεν, Βαϊσάνεν, Εκποζό (85’ Χάουκσον), Ισιζάκι, Οφόρι, Άβντιτς (64’ Σαλέτρος), Στράντμπεργκ, Ισάκ (63’ Αφανέ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x