Κύπελλο Ελλάδας

Είναι πολλά τα λάθη, όχι ένα...

Ο Χρ. Ευαγγελάτος σχολιάζει τα όσα έγιναν στην Τούμπα, τονίζοντας ότι η απόφαση του Παππά στη φάση Καπίνο-Μακ δεν ήταν η μοναδική λανθασμένη και πως είχαν προηγηθεί άλλες εις βάρος του Ολυμπιακού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια αναφορικά με τα επεισόδια που έγιναν στην Τούμπα και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του ματς. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός με τους έξι αναπληρωματικούς είχε επικρατήσει πλήρως του ΠΑΟΚ και ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν με τον αναπληρωματικό γκολκίπερ, με τους δύο αναπληρωματικούς ακραίους μπακ (Σαλίνο, Βούρο) χωρίς τον ένα βασικό στόπερ (Σιόβα) και με δύο αναπληρωματικούς ακραίους επιθετικούς (Σεμπά και Φουστέρ).

Πρωταγωνιστής θεωρήθηκε στο φινάλε του ματς ο διαιτητής Παππάς λόγω μιας απόφασης στη φάση με τον Μακ και τον Καπίνο. Μιας λανθασμένης απόφασης του διαιτητή, καθώς υπήρχε πέναλτι. Λανθασμένη όμως είναι η απόφαση του Παππά, μόνο όταν διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ; Δεν είναι λανθασμένη μια απόφαση του συγκεκριμένου διαιτητή αν γίνει στην άλλη περιοχή, όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο; Έγινε λοιπόν της κακομοίρας στο τέλος με τη φάση του Μακ. Δεν έγινε όμως και...τίποτε που ο Παππάς (ο οποίος βλέπει καθαρά τη φάση με τον Φορτούνη και τον Χατζηισαΐα, με τον τελευταίο να προσπαθεί να βγάλει το σορτσάκι του μέσου των Πειραιωτών) έκανε το πέναλτι, φάουλ.

Η ανατροπή είναι καθαρά εντός περιοχής αλλά ο διαιτητής έδωσε φάουλ και όχι πέναλτι. Στη συνέχεια της φάσης ο Ολυμπιακός βρήκε την ιοσοφάριση με την κεφαλιά του Καμπιάσο. Προφανώς και ο Παππάς είχε...προβλέψει ότι οι πρωταθλητές θα ισοφάριζαν από την εκτέλεση του φάουλ και δεν ήθελε να δείξει την “άσπρη βούλα”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει φυσικά και η φάση του 33' με τον Φορτούνη και τον Τσίμιροτ. Σπρώχνει με το χέρι τον Φορτούνη ο μέσος του ΠΑΟΚ; Τον σπρώχνει. Αν λοιπόν η φάση ήταν στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο Ντα Κόστα έσπρωχνε τον Μακ, τότε θα γίνονταν μεγάλος ντόρος. Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος από τα όσα δείχνει πολύ καθαρά η τηλεόραση (πιο καθαρά δε γίνεται) ότι δεν υπάρχει μια φάση μόνο στο 86'. Ναι έχει κάνει λάθος ο Παππάς στο φινάλε. Έχει όμως κάνει κι άλλα δύο (εξίσου) μεγάλα λάθη στο πρώτο μέρος. Όμως ήταν λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού και γι' αυτό δεν έπρεπε να γίνει και μεγάλη συζήτηση.

Όπως για παράδειγμα πέρυσι στο αδιάφορο ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα, όταν μπροστά στον Γιάχο ο Κλάους τράβαγε τη φανέλα του Σαντάνα, χωρίς ο ρέφερι από τη Χίο να δίνει το πέναλτι. Εντάξει, δεν έγινε και τίποτε που δεν έδωσε το πέναλτι ο Γιάχος γιατί ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Ασφαλώς και όταν ένας διαιτητής κάνει λάθη πρέπει να επισημαίνονται. Να υπάρχει όμως αναφορά σε όλα τα λάθη και όχι μόνο σ' ένα γιατί πολύ απλά ο Παππάς είχε χθες πολλές λανθασμένες αποφάσεις. Για το αγωνιστικό σκέλος η ανωτερότητα του Ολυμπιακού αν μη τι άλλο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής για ογδόντα σχεδόν λεπτά.

Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ (στο 8') οι Πειραιώτες πήραν τα “ηνία” του ματς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καμπιάσο και συμπαραστάτη τον Μιλιβόγεβιτς. Παρά το ότι ο “δικέφαλος” του Βορρά είχε έναν παραπάνω παίκτη στη μεσαία γραμμή (λόγω διάταξης) έχασε κατά κράτος τη “μάχη” από τους δύο μέσους των πρωταθλητών Ελλάδος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός βρήκε τεράστιους “διαδρόμους” προς την εστία του Βελλίδη και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις μετά από κλεψίματα του Αργεντινού και του Σέρβου μέσου. Για την εικόνα στο τέλος και την είσοδο των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, δεν υπάρχουν και πολλά για να πει κάποιος. Τι να πει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x