Euro 2016

Είναι τρελοί οι Ιρλανδοί!

Θα συνεχίσουμε να χαιρόμαστε την τρέλα των Ιρλανδών! Με γκολ στο 85’ επικράτησαν της αδιάφορης βαθμολογικά Ιταλίας (1-0) και τελευταία στιγμή «έκλεψαν» την πρόκριση από την Τουρκία.

Μεθύσι πρόκρισης για την Ιρλανδία! Η ομάδα του Ρόι Κιν έψαχνε ένα… χρυσό γκολ απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Ιταλία και τελικώς το πέτυχε στο 85’!

Ο από μηχανής Θεός Μπρέιντι έστειλε στον έβδομο ουρανό τους νησιώτες, χαρίζοντας τη νίκη με 1-0 και στέλνοντας την εθνική τους στους «16» του Euro, ως μια απ’ τις καλύτερες τρίτες. Κάπως έτσι σόκαρε και την Τουρκία η οποία θα έπαιρνε το εισιτήριο, αν δεν είχαν νικήσει οι νησιώτες.

Στο 77’ ο Ινσίνιε είχε δοκάρι που λίγο έλειψε να προκαλέσει εμφράγματα στους Ιρλανδούς, ενώ... δευτερόλεπτα πριν το μοναδικό τέρμα του αγώνα, ο Χούλαχαν είχε χάσει τετ-α-τετ για τους μετέπειτα θριαμβευτές.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

Ιταλία 6
Βέλγιο 6
Ιρλανδία 4
Σουηδία 2

Το ματς

Ο Αντόνιο Κόντε είχε κάνει πολλές αλλαγές στην ομάδα του, αφού δεν υπήρχε ενδιαφέρον και ήθελε να ξεκουράσει τους «βασικούς» ενόψει της συνέχειας. Αυτό… βόλευε την Ιρλανδία η οποία έψαχνε τη νίκη για να περάσει και ήταν αυτή που προσπαθούσε να φτιάξει εστίες κινδύνου για την περιοχή του Σιρίγκου. Αρχικά όμως η ωραία προσπάθεια και το φαλτσαριστό σουτ του Χέντρικ έφυγε άουτ και στη συνέχεια ο Ιταλός πορτιέρε είπε με εντυπωσιακό τρόπο «όχι» στην καλή κεφαλιά του Μέρφι.

Ας μην γελιόμαστε… Όσο κι αν οι «αναπληρωματικοί» θα έπρεπε –θεωρητικά- να έχουν κίνητρο για να δείξουν στον προπονητή τους… κάτι, εντούτοις η «σκουάντρα ατζούρα» αντιμετώπιζε εντελώς σαν αγγαρεία την αναμέτρηση. Την ίδια ώρα οι Βρετανοί είχαν την κατοχή, προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, έπαιζαν με αρκετές σέντρες (Βρετανοί γαρ), αλλά μάταια… Η άμυνα των γειτόνων μας ήταν σε καλά επίπεδα, ενώ ο Σιρίγκου «καθάριζε» ψηλά τις όποιες υποψίες φάσεων. Τα λεπτά περνούσαν σε έναν κακό ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς φάσεις και με την Ιταλία (δεν είχε ομοιογένεια) να απειλεί για πρώτη φορά στο 42’(!), όταν το σουτ του Ιμόμπιλε από την κορυφή έφυγε μόλις άουτ.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαζε, αλλά οι Ιταλοί έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ. Ο Ντε Σίλιο σέντραρε, ο Τζάτζα έπιασε βολέ εν κινήσει, αλλά σημάδεψε… εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ιρλανδίας. Οι νησιώτες προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους για την αντίπαλη εστία, κυκλοφορούσαν την μπάλα, είχαν την πρωτοβουλία, αλλά δίχως πραγματικά να μπορούν να κλείσουν απειλητικά στα καρέ της την «σκουάντρα ατζούρα», ενώ κάποια μακρινά σουτ που δοκίμαζαν δεν είχαν αποτέλεσμα. Σιγά-σιγά η κλεψύδρα άδειαζε, με τα πάντα να παραμένουν… ρευστά για την ομάδα του Κιν, η οποία αναζητούσε ένα «χρυσό» γκολ.

Ο χρόνος έφευγε, αλλά είναι αλήθεια πως οι Ιρλανδοί δεν έδειχναν να έχουν τον τρόπο για το απόλυτο κόλπο γκρόσο. Είναι ενδεικτικό πως όχι μόνο δεν… πλησίαζαν στο προβάδισμα, αλλά λίγο έλειψε να υποστούν το απόλυτο σοκ, όταν ο Ινσίνιε σημάδεψε το δοκάρι στο 77’ και κράτησε στη… ζωή τους Βρετανούς. Ο Κιν τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο και τελικά δικαιώθηκε απέναντι στην Ιταλία που δεν είχε κανένα μα κανένα κίνητρο… Και μπορεί ο Χουλαχάν να προκάλεσε εγκεφαλικά στους συμπατριώτες του όταν αστόχησε σε τετ-α-τετ στο 84’, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση πήρε το αίμα του πίσω! Σέρβιρε εντυπωσιακά για τον Μπρέιντι, αυτός σκόραρε με όμορφη κεφαλιά και έστειλε στον έβδομο ουρανό την Ιρλανδία, γράφοντας το 1-0 και «σφραγίζοντας» μια τεράστια πρόκριση.





Ιταλία: Σιρίγκου, Ντε Σίλιο (81’ Ελ Σαραουΐ), Ογκμπόνα, Τζάτζα, Φλορέντσι, Τιάγκο Μότα, Ιμόμπιλε (74’ Ινσίνιε), Στουράρο, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπερναρντέτσι

Ιρλανδία: Ράντολφ, Κόουλμαν, Κίο, ΜακΚάρθι (77’ Χουλαχάν), Λονγκ (90’ Κουίν), ΜακΛίν, Ντάφι, Χέντρικ, Γουάρντ, Μπράντι, Μέρφι (70’ ΜακΓκίντι)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x