Stoiximan Super League

Είναι τρελός ο… Δανός!

Τον άνθρωπό του βρήκε στα Πηγάδια ο «χλωμός» Παναθηναϊκός. Ο καλύτερος του γηπέδου, Τελάντερ, «σκότωσε» στο τέλος την Ξάνθη (1-0) κι ανέβασε στην κορυφή το τριφύλλι! Άθλια η διαιτησία του Βοσκάκη.

Από μηχανής… Τελάντερ! Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να πληρώσει την κακή εμφάνισή του στα Πηγάδια, ωστόσο ο κορυφαίος του γηπέδου, Ράσμους Τελάντερ σκόραρε με φοβερή κεφαλιά στο 83’ και χάρισε το τρίποντο στους πράσινους με σκορ 1-0.

Πέμπτη νίκη σε έξι ματς για το τριφύλλι, που μπορεί να μην αποδίδει καλό ποδόσφαιρο τελευταία, ωστόσο μαζεύει τους βαθμούς κι ανέβηκε στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας, όπου και θα διατηρηθεί αν την Κυριακή ο Ολυμπιακός χάσει στην Τούμπα.

Οι πράσινοι νίκησαν και τον διαιτητή Βοσκάκη που τους άφησε με έντονα παράπονα. Τόσο για πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε ανατροπή του Μπεργκ (32’), όσο και για τις κάρτες που έβγαζε και… δεν έβγαζε. Στο δεύτερο μέρος το τριφύλλι κόπηκε λανθασμένα δύο φορές για οφσάιντ.

Το ματς

Μόνο σαν αποφασισμένος για να αποδράσει από μια δύσκολη έδρα δεν έδειξε ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι ήταν… εκνευριστικά, δεν μπορούσαν να κάνουν (σχεδόν) το παραμικρό και τα λεπτά κυλούσαν μάταια. Ήταν τόσο έντονο το πρόβλημα που όχι μόνο η εστία των ακριτών δεν απειλούταν, αλλά η μπάλα δεν μεταφερόταν με τίποτα απ’ την άμυνα στην επίθεση… Είναι ενδεικτικό πως χρειάστηκε να «φύγει» μισή ώρα αγώνα για να πατήσει για πρώτη φορά περιοχή ο Καλτσάς, δίχως βέβαια αποτέλεσμα, αφού δεν έκανε σωστά κοντρόλ και εξανεμίστηκε η ελπίδα για… κάτι καλό.

inner

Στο 32’ οι πράσινοι… εξερράγησαν. Όχι γιατί έβαλαν κάποιο γκολ (πώς να το έβαζαν άλλωστε έτσι όπως έπαιζαν), αλλά γιατί ο Μπεργκ έπεσε στην περιοχή, με τον διαιτητή Βοσκάκη να μην δίνει πέναλτι, παρά την επαφή που υπήρχε με το σώμα και το πόδι απ’ τον Γουάλας. Σιγά-σιγά οι παίκτες του Αναστασίου έδειξαν να ανεβάζουν το τέμπο, να δείχνουν μια μεγαλύτερη διάθεση, μπας και αλλάξουν την κατάσταση που διαμορφωνόταν και δεν ήταν στα υπέρ τους. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ήρθε η πρώτη πράσινη τελική προς την εστία, με το σουτ του Αμπέντ να μην ανησυχεί καν τον Τσέναμο…

inner

Ο Καρέλης πέρασε άρον-άρον στο ματς για τους φιλοξενούμενους, λόγω της ανυπαρξίας του τριφυλλιού στο επιθετικό κομμάτι. Ακόμα κι έτσι, όμως, η εικόνα για την ομάδα του Αναστασίου δεν άλλαξε κι αν δεν ήταν ο Στιλ «κέρβερος» κάτω απ’ την εστία, τότε η κεφαλιά του Βασιλακάκη από κοντά θα ‘χε καταλήξει στα δίχτυα και θα ‘χε «γκρεμίσει» το όνειρο του διπλού. Και σα να μην έφταναν όλα τα… κακά, ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει και τις δύο λανθασμένες υποδείξεις του βοηθού (όπου χρέωσε με οφσάιντ τον Τελάντερ σε κεφαλιά του που έφυγε άουτ και τον Μπεργκ που… ανοιγόταν απ’ τα δεξιά).

inner

Η κλεψύδρα άδειαζε και οι πράσινοι χρειάζονταν κάτι… δραστικό για να αποδράσουν απ’ τα Πηγάδια (την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, χάρη και στον Τελάντερ που έβγαινε ΠΑΝΤΑ πρώτος σε όλες τις φάσεις και δεν επέτρεπε το παραμικρό). Ο Καρέλης στο 74’ έπιασε δυνατό σουτ λίγο έξω απ’ την περιοχή, όμως ο Τσέναμο κράτησε το 0-0 με δύσκολη επέμβαση. Ο χρόνος… έσβηνε, αλλά η τελευταία λέξη άνηκε στους πράσινους! Η μάλλον στον… Δανό αμυντικό του. Με δυναμίτη κεφαλιά από κοντά, ο Τελάντερ έγινε και με τη… βούλα ο άνθρωπος του ματς, καθώς «τίναξε τα δίχτυα» των ακριτών και με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το 1-0, που έμεινε ως το τέλος δίχως άγχος…





Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος (86’ Νιέτο), Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Ερεα, Φλίσκας, Καπετάνος, Λισγάρας, Ντιμιτρόφ (57’ Μπαξεβανίδης)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Νάνο, Τελάντερ, Ταυλαρίδης (64’ Σάντσεθ), Ζέκα, Λαγός, Αμπέντ, Ατζαγκούν (82’ Λουντ), Καλτσάς (59’ Καρέλης), Μπεργκ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x