Αγγλία

Είχε… άγιο!

«Στο τσακ» γλίτωσε μια ακόμα γκέλα η Σαουθάμπτον! Ο Μανέ λύτρωσε στο τέλος τους «αγίους» με την Κρίσταλ Πάλας (1-0) και κράτησε ζωντανά τα όνειρά τους για Champions League. Φιλί ζωής για Άστον Βίλα!

Από το… βαθύ ύπνο των τελευταίων αγωνιστικών ξύπνησε η Σαουθάμπτον!

Μετά από τρεις αγώνες χωρίς νίκη (που της κόστισαν πολύ έδαφος στη μάχη για το Champions League) οι «άγιοι» λύγισαν 1-0 την Κρίσταλ Πάλας και παρέμειναν στο κόλπο της τετράδας.

Απέναντι σε ένα φορμαρισμένο αντίπαλο (σ.σ. η ομάδα του Πάρντιου μετρούσε δυο μόλις ήττες σε εννέα ματς και προερχόταν από μεγάλο διπλό επί της Γουέστ Χαμ) οι παίκτες του Κούμαν τα βρήκαν ξανά μπαστούνια. Μάλιστα το δοκάρι τους έσωσε σε πλασέ του Ζαχά στο 54’.

Λίγο πριν το τέλος όμως (82’) ο Μανέ βρέθηκε εκεί που πρέπει να για να τους λυτρώσει και να τους φέρει (έστω και με παιχνίδι περισσότερο) πάνω απ’ τη Λίβερπουλ και σε απόσταση αναπνοής από τη Γιουνάιτεντ.



Την ίδια ώρα όμως που Σενεγαλέζος έδινε οξυγόνο στη Σαουθάμπτον, ο Μπεντέκε έδινε το «φιλί της ζωής» στην Άστον Βίλα. Παρόλο που είχαν προηγηθεί με τον Αγμπονλαχόρ (και εξαιτίας του 12ου γκολ του Μπεραχίνο) οι «χωριάτες» βάδιζαν ολοταχώς για μια ακόμα αγωνιστική (τη 13η) χωρίς νίκη. Το πέναλτι που κέρδισε ωστόσο ο Λόουτον και αξιοποίησε στο 94’ ο Μπεντέκε της έδωσε το πολυπόθητο τρίποντο (2-1) και την τράβηξε έπειτα από καιρό απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Όσο για το άλλο ντέρμπι παραμονής, καμία απ’ τις Χαλ και Σάντερλαντ δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει το κρίσιμο τρίποντο. Κι αυτό διότι ο Εντόι συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις του (σκοράροντας τρίτο γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς), αλλά ο Ρόντγουελ απάντησε για τις «μαυρόγατες» και τους επέτρεψε να φύγουν αλώβητες (1-1) από το «KC Stadium».

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στην Premier League


Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Τρίτη, 3/3

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ 2-1
(22’ Αγκμπονλαχόρ, 90’+4’ Μπεντέκε - 66’ Μπεραχίνο)

Χαλ-Σάντερλαντ 1-1
(15’ Εντόι - 77’ Ρόντγουελ)

Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 1-0
(82’ Μανέ)

Τετάρτη, 4/3 (21:45)

ΚΠΡ-Άρσεναλ
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Στόουκ-Έβερτον
Τότεναμ-Σουόνσι
Λίβερπουλ-Μπέρνλι (22:00)

*Λόγω του τελικού του Λιγκ Καπ, ο αγώνας ΚΠΡ-Τότεναμ μεταφέρεται για τις 7/3 ενώ η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λέστερ και Τσέλσι θα γίνει στις 29/4.

Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Σάββατο, 14/3 (17:00)

Κρίσταλ Πάλας-ΚΠΡ (14:45)
Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ
Λέστερ-Χαλ
Σάντερλαντ-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Στόουκ
Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 15/3

Τσέλσι-Σαουθάμπτον (15:30)
Έβερτον-Νιούκαστλ (18:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα, 16/3

Σουόνσι-Λίβερπουλ (22:00)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x