Stoiximan Super League

Είχε… big Ben ο Πανιώνιος

Βρήκε νέο ήρωα ο Πανιώνιος. Οι κυανέρυθροι πέρασαν από τη Βέροια (1-0) με τέρμα του Μπεν που «σκότωσε» την πρώην ομάδα του και έφθασε τα γκολ του Ανσαριφάρντ, διατηρώντας δεύτερους τους Νεοσμυρνιώτες.

Καλοκάθισε στη δεύτερη θέση ο Πανιώνιος.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε 1-0 της Βέροιας στην Ημαθία, πήρε ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου και παρέμεινε ένα σκαλί κάτω από την κορυφή και περιμένει απώλεια του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη ώστε να μην έχει… συγκάτοικο στη δεύτερη θέση.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 8’ ο Μοχάμεντ Μπεν που πλήγωσε την πρώην ομάδα του και έφθασε τα πέντε τέρματα σε 19 συμμετοχές και έφθασε τα γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ που έχει πετύχει άλλα τόσα, όμως σε 14 συμμετοχές.

Το ματς

Μέτριο ματς και επαγγελματική νίκη για τον Πανιώνιο στην Ημαθία με «χρυσό» σκόρερ τον Μπεν.

Με τη Βέροια να μπαίνει κάπως πιο «ζεστή» στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας συντριπτικά υπέρ της την κατοχή της μπάλας και τον Πανιώνιο να έχει παθητικό ρόλο ξεκίνησε το ματς, αν και πιο λογικό θα ήταν το αντίθετο. Δηλαδή, το να περάσει η μπάλα από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου που διαθέτουν μεγαλύτερη ποιότητα. Αυτό φάνηκε και στο τέρμα του που ήρθε, πάντως, πολύ νωρίς. Αφού, η ομάδα του Αποστόλη Τερζή δεν κατάφερε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Κάλβο.

inner

Ο Πανιώνιος στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση, όχι απλώς είχε τελική και έγινε επικίνδυνος, αλλά μπόρεσε να ανοίξει και το σκορ. Ο Σιώπης προσπάθησε να τροφοδοτήσει από τον άξονα τον Μασούρα και ύστερα από κόντρες η μπάλα έφθασε στον Μπεν που ήταν εντός της περιοχής και λίγο αριστερά (και ενώ είχε ξεκινήσει ο ίδιος την επίθεση από τα δεξιά) και με ωραίο-συρτό σουτ στη δεξιά γωνία του Λόπεθ έκανε το 1-0. Ο Πανιώνιος «έραψε» με αυτόν τον τρόπο το ματς στα μέτρα του και κράτησε με μεγάλη άνεση το υπέρ του προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Βρήκε πολλούς κενούς χώρους μετά το γκολ του, καθώς η άμυνα της Βέροιας έπαιζε πολύ ψηλά ύστερα από εκείνο το σημείο. Σαν να ήταν ο αγώνας στο τελευταίο του δεκάλεπτο. Αν ο Μαχμούτοβιτς ήταν πιο προσεκτικός, θα είχαν πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ ακόμη οι φιλοξενούμενοι. Ο Βόσνιος είχε δύο φάσεις με τις οποίες θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς. Λίγο πριν, η ομάδα της Ημαθίας έχασε την καλύτερή της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Στόιτσεφ «τσέκαρε» τα αντανακλαστικά του Γιαννιώτη.

inner

Στο 17’, ύστερα από κάθετη μπαλιά από τον άξονα και την άμυνα της Βέροιας πολύ ψηλά, η μπάλα έφθασε στον Μαχμούτοβιτς που δεν έκανε καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Ασίγκμπα και αν το έπραττε, θα έβγαινε φάτσα με τον Λόπεθ και τον Μασούντ μόνο του αριστερά. Τρία λεπτά αργότερα έφυγε ταχύτητα στην αντεπίθεση από μπαλιά του Ιρανού και πάλι, αλλά ακόμη πιο γρήγορος αποδείχθηκε στο τελικό σπριντ ο Ασίγκμπα ξανά και τον έκοψε. Αυτές ήταν όλες κι όλες οι καλές φάσεις του πρώτου μέρους και στο δεύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου δεν έγινε κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Με διάθεση να πιάσει στον ύπνο τον Πανιώνιο μπήκε (και) στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια, με τον Καπετάνο να φλερτάρει με το γκολ. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν σε γενικές γραμμές μέτρια στο β’ ημίχρονο και συγκεκριμένα κακός επιθετικά και καλός (όσο χρειαζόταν) αμυντικά. Οι γηπεδούχοι ήθελαν (πολύ), σε κάποιες στιγμές άγχωσαν κάπως τους «κυανέρυθρους», αλλά δεν μπορούσαν. Ο Πανιώνιος συνέχισε να είναι… κυνικός και είχε παθητικό ρόλο σε υπερβολικό βαθμό, καθώς έδειξε ότι αν ανέβαζε στροφές θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς για να μειώσει τις πιθανότητες να μπει σε περιπέτειες.

Ο Μασούντ πήρε τα σκήπτρα από τον Μαχμούτοβιτς και ήταν αυτός που απείλησε περισσότερο από τους Νεοσμυρνιώτες στο δεύτερο μέρος. Χωρίς να έχει κάποια μεγάλη φάση. Στο 63’ ο Μασούντ βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και δεν μπόρεσε να τα βάλει με τρεις και το φάουλ του στο 76΄ πέρασε εκτός. Ωστόσο, ο Λάμπρου που μπήκε με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ήταν πιθανότατα ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας, χτυπώντας στο δεξί άκρο της άμυνας της Βέροιας. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι αυτό που είχαν να αντιπαραθέσουν ήταν περισσότερο πάθος και κάποιες στημένες φάσεις που δεν έφεραν κάτι καλό.

inner

Τα στιγμιότυπα του ματς


Το φιλμ του αγώνα



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέροια (Απόστολος Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Σισοκό, Καλί, Ασίγκμπα, Στόιτσεφ (81' Μίλιεβιτς), Τομάς, Κάλβο (68' Μπελαΐντ), Άρτσε (46' Μπαλάφας), Σάρπονγκ, Καπετάνος

Στον πάγκο των γηπεδούχων: Καντιμοίρης, Μελίσσης, Αντονιάν, Λινάρδος.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (81' Σαββίδης), Μασούντ, Μπεν (93' Καθάριος), Μαχμούτοβιτς (46' Λάμπρου)

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Μπαντής, Γκιοάτα, Αντωνιάδης, Μπάλλας.

Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδη. Βοηθοί: Θεόδωρος Νταλούκας, Νικόλαος Κωτούλας 4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x