Stoiximan Super League

«Γκέλαρε» στη Λιβαδειά ο κακός ΠΑΟΚ!

«Στραβοπάτημα» με το… καλημέρα για τον ΠΑΟΚ! Με το μυαλό στην Έστερσουντ, ο «δικέφαλος του Βορρά» κόντεψε ακόμη και να χάσει από τον εξαιρετικό Λεβαδειακό (0-0). Αποβλήθηκαν στο 29' Λουτσέσκου-Ανιγκό!

Με το… αριστερό μπήκε στη νέα Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΟΚ!

Έχοντας, πιθανότατα, το μυαλό του στον επαναληπτικό με την Έστερσουντ, αλλά και στον αδικοχαμένο οπαδό του, ο «δικέφαλος του Βορρά»… πέταξε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο και όσες ευκαιρίες τού παρουσιάστηκαν στο δεύτερο, μένοντας, τελικά, στο 0-0 με τον Λεβαδειακό, στη Βοιωτία.

Τις μεγαλύτερες φάσεις, ωστόσο, τις είχαν οι εξαιρετικοί γηπεδούχοι, οι οποίοι, στο 93', παραλίγο να ξεράνουν τους «ασπρόμαυρους», με τον Ρέι να σώζει την ομάδα του, βγάζοντας το πλασέ του Γιακουμάκη. Ο Αργεντινός γκολκίπερ, μάλιστα, έκανε τη δεύτερη, μεγάλη απόκρουσή του, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη του 53', όταν είχε στείλει στο δοκάρι του, με τα ακροδάχτυλα, το σουτ του Γιουσούφ!

Πολλές αλλαγές, πάντως, από τον Ραζβάν Λουτσέσκου (ξεκίνησε τους, μέχρι πρότινος, «κομμένους», Λημνιό και Κάτσε), ο οποίος, στο 29', αποβλήθηκε, μαζί με τον συνάδελφό του, του Λεβαδειακού, Ζοσέ Ανιγκό, καθώς οι δυο τους είχαν λεκτικό διαπληκτισμό, μετά από διαμαρτυρία του Ρουμάνου τεχνικού και «απάντηση» του Γάλλου!

«Άλλη» ομάδα (ως συνήθως) με τον Μπίσεσβαρ ο ΠΑΟΚ, με τον Ολλανδό να μπαίνει στο 62' και τους Θεσσαλονικείς να γίνονται δημιουργικοί και απειλητικοί.

* Εξαιρετική η διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου.

Πώς έπαιξε


Σε διάταξη 4-2-3-1 «κατέβασε» τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρέι, με τον Κρέσπο δεξί μπακ, τον Λέοβατς αριστερό και τους Βαρέλα, Μαλεζά στα στόπερ. Κάτσε και Τσίμιροτ ήταν τα δύο χαφ, ο Λημνιός αγωνίστηκε στο δεξί άκρο, ο Ενρίκε στο αριστερό και ο Μακ έπαιξε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πρίγιοβιτς.

inner

Το ματς


Σχεδόν… κοιμισμένος, τόσο πολύ, ώστε να κινδυνέψει τρεις φορές(!) ως το 10', μπήκε στο ματς ο ΠΑΟΚ! Βλέποντας τον αντίπαλό του μουδιασμένο, ο Λεβαδειακός ήταν, πραγματικά, καταιγιστικός στο ξεκίνημα και θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ, αν οι παίκτες του ήταν πιο ήρεμοι στην τελική προσπάθεια.

Στο 6', ο Βαρέλα έκανε το λάθος, με τον Γιουσούφ να πλασάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ελάχιστα άουτ, για να ακολουθήσουν ακόμη δύο, back-to-back φάσεις για τους Βοιωτούς! Στο 9', λοιπόν, μετά το γύρισμα από αριστερά, ο Αφρικανός αμυντικός του ΠΑΟΚ πρόλαβε στο… τσακ τον Μπραντάο, ενώ, στο 10ο λεπτό, ο Τριποτσέρης πήρε -μετά από κόρνερ- την πρώτη κεφαλιά, με τον Νιάσε να κάνει νέα κεφαλιά, από το ένα μέτρο(!), στέλνοντας την μπάλα να «γλύψει» το οριζόντιο δοκάρι του Ρέι, ο οποίος φώναζε στους συμπαίκτες του να ξυπνήσουν!

inner
Πράγματι, ο «δικέφαλος του Βορρά» ισορρόπησε, κερδίζοντας κάποια μέτρα στο γήπεδο, από το οποίο, ωστόσο, «φώναζε» πως έλειπε ο Μπίσεσβαρ, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να μην μπορεί να απειλήσει τον Επασί. Πάντως, από το 10' και έπειτα, όταν ο Λεβαδειακός, δηλαδή, σταμάτησε τις… επισκέψεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ, το ματς ήταν κάκιστο, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν τη συντριπτική κατοχή (66%) και να δοκιμάζουν κάποια σουτ, τα οποία, όμως, δεν ανησύχησαν τους γηπεδούχους.

Ουσιαστικά, η πιο σημαντική -όσο και πρωτοφανής- στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ήταν… εξωαγωνιστική! Στο 29', λοιπόν, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε, θεωρώντας πως ο Μητρόπουλος έχει μαρκάρει αντικανονικά τον Πρίγιοβιτς (που έκανε… τσαφ, μέσα από τη μεγάλη περιοχή), με τον προπονητή του Λεβαδειακού, Ζοσέ Ανιγκό, να του ζητάει τον λόγο και να ακολουθεί λεκτικός διαπληκτισμός! Ο οποίος, μάλιστα, δεν σταμάτησε, ούτε όταν ο Μάνταλος πήγε κοντά, στην προσπάθειά του να τους ηρεμήσει, με αποτέλεσμα, τελικά, να τους αποβάλλει και τους δύο, στο ημίωρο!

inner
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την πρώτη, τεράστια ευκαιρία από πλευράς φιλοξενούμενων, με τον Ζαραδούκα να βγάζει πάνω στη γραμμή την προβολή του Ενρίκε, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει τι έχασε! Πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο, ήρθε η «απάντηση» του Λεβαδειακού και μάλιστα, με δοκάρι! Ο Γιουσούφ, λοιπόν, έκανε το σουτ, με τον Ρέι να ακουμπάει ελάχιστα την μπάλα, όσο χρειαζόταν για να πάει στη «ρίζα» -και όχι στα δίχτυα του!

inner
Από εκεί και πέρα και με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, τόσο του Σάκχοφ όσο, κυρίως, του Μπίσεσβαρ, ο ΠΑΟΚ έγινε δημιουργικός και απειλητικός, κλείνοντας τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Μετά το σουτ από τον Λέοβατς, στο 62', ακολούθησε η μεγάλη φάση του 67', με τον Ενρίκε και πάλι, να χάνει την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, καθώς η κεφαλιά του -μετά τη σέντρα του Πρίγιοβιτς- έφυγε λίγο άουτ! Στο 78', δε, ο Κάμπος (που μπήκε στη θέση του Βραζιλιάνου, στο 68') πέρασε τους πάντες από δεξιά, σούταρε δυνατά, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Για να φτάσουμε στο 93', όταν ο Λεβαδειακός κόντεψε να ξεράνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης! Ο Γιακουμάκης, όμως, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Ρέι, «νικήθηκε» από τον Αργεντινό, ο οποίος γλίτωσε (ξανά) τα χειρότερα για την ΠΑΟΚ, κρατώντας το μηδέν.

inner

Τα στιγμιότυπα του ματς



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τριποτσέρης, Μητρόπουλος, Ζαραδούκας (86' Φαβάρο), Τσαμπούρης, Μεντί, Αντιλέχου, Νιασέ, Μπραντάο (82' Τόνι Σίλβα), Γιακουμάκης, Γιουσούφ (87' Καψάσκης).

Στον πάγκο έμειναν: Ναμάσκο, Καραχάλιος, Ομπιόρα, Σουμπίνιο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάτσε (57' Σάκχοφ), Λημνιός (62' Μπίσεσβαρ), Μακ, Ενρίκε (68' Κάμπος), Πρίγιοβιτς.

Στον πάγκο έμειναν: Πασχαλάκης, Πούγγουρας, Κωνσταντινίδης, Κουλούρης.

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x