Κύπελλο Ελλάδας

Έκανε… πλάκα η Σπάρτη, απογοήτευσε ο ΟΦΗ (video)

Σπάρτη τεσσάρων αστέρων! Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου επικράτησε 4-0 εκτός έδρας του Παναιγιάλειου και σκέφτεται ήδη την κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου! Όλα ανοιχτά στο ΟΦΗ-Αχαρναϊκός (0-0).

Πλάκα στον Παναιγιάλειο έκανε η Σπάρτη. Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου επικράτησε εκτός έδρας με 4-0 των Αιγιωτών σε ματς που έγινε στο Αγρίνιο και η ρεβάνς αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Απογοήτευσε ο πολύ κακός ΟΦΗ, έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με τον Αχαρναϊκό και πλέον είναι όλα ανοιχτά ενόψει του επαναληπτικού.

Η Σπάρτη ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πέρασε ένα πολύ εύκολο απόγευμα. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ο πολύπειρος Αναστασάκος που σκόραρε δύο τέρματα, του… έκλεψε λίγη δόξα ο Μπουντόπουλος που σκόραρες δις, επίσης.

Αρχικά, ο Αναστασάκος άνοιξε το σκορ στο 24’ έπειτα από σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα και ωραίο τελείωμα του πολύπειρου επιθετικού. Μετά το γκολ ο Παναιγιάλειος προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα, ο Κατίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσει την ομάδα του, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε. Μάλιστα, στο 75’, ο 38χρονος φορ πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 75’ έπειτα από σέντρα του Μπουντόπουλου.

Ο τελευταίος ανέλαβε δράση και μετά την ασίστ του, σκόραρε δις. Στο 85’, ο Ηλιόπουλος βρήκε τον Μπουντόπουλο στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Αθανασόπουλο, ενώ τρία λεπτά μετά, ο ίδιος ποδοσφαιριστής σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι αλά… Πανένκα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Λίγο μετά, η Σπάρτη έμεινε με 10 με τον Μπανούση να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα.



Στο άλλο ματς της ημέρας, ο ΟΦΗ δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Αχαρναϊκό, μένοντας στο 0-0 στο «Γεντί Κουλέ». Οι Κρητικοί ήταν ελαφρώς ανώτεροι στο παιχνίδι, είχαν ορισμένες καλές στιγμές, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα της ομάδας από το Μενίδι.

Το ψαλιδάκι του Μιλοσάβλιεφ στο 18’ και το σουτ του Όγκμποε στο 42’ ήταν οι καλύτερες στιγμές του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν βρήκαν εστία, ενώ από πλευράς Αχαρναϊκού δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 73’ ο Μασάδο έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Αποστολίδης κράτησε το 0-0, ενώ έξι λεπτά μετά οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ψιάνου στον Μίκιτς, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια παράβαση και ο διαιτητής έδειξε σωστά «παίζεται». Τελευταία καλή στιγμή στο ματς στο 87’ όταν ο Όστοϊτς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Πλέον, η ρεβάνς της Νέας Σμύρνης την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η λευκή ισοπαλία αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

Τα πρώτα ματς του Κυπέλλου

ΟΦΗ-Αχαρναϊκός 0-0
Παναιγιάλειος-Σπάρτη 0-4
(24’, 75’ Αναστασάκος, 85’, 88’ Μπουντόπουλος)

Οι επαναληπτικοί

Κυριακή 18/9

Αχαρναϊκός-ΟΦΗ
Σπάρτη-Παναιγιάλειος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x