Champions League

Έκανε τα εύκολα… δύσκολα, αλλά έριξε «τριάρα» η Μπάγερν!

Η Μπάγερν Μονάχου έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε... τρία δοκάρια αλλά τελικά νίκησε 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα, με γκολ των Κομάν, Λεβαντόφσκι και Μίλερ στο 34’ στο 80’ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων

Παρότι δυσκόλεψε τον εαυτό της, τελικά η Μπάγερν Μονάχου έκανε το… καθήκον της και επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 3-0, στην πρεμιέρα της στον δεύτερο όμιλο του φετινού Champions League και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στην διοργάνωση.

Τα τέρματα των Κομάν στο 34’, Λεβαντόφσκι στο 80’, που έφτασε τα 200 με τους νταμπλούχους Γερμανίας σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και Μίλερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αρκετά για να χαρίσουν στους γηπεδούχους το «τρίποντο», με το εν λόγω αποτέλεσμα να «κάνει» και τον Ολυμπιακό!

Η Μπάγερν είχε και τρία δοκάρια στην επανάληψη, μετά από προσπάθειες των Τολισό, Πέρισιτς και Μιλούνοβιτς, με τους πρωταθλητές Σερβίας -που είχαν στο βασικό σχήμα τους τους γνώριμούς μας Μάριν, Ματέο Γκαρσία και Κάνιας- να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, όπως αναμενόταν, το «έργο» ήταν… μονόπρακτο. Οι Βαυαροί ήταν εκείνοι που είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με την μπάλα στα πόδια τους το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά δυσκολεύθηκαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του αντίπαλου τους.

Οι Σέρβοι από την πλευρά τους επέλεξαν την «σφιχτή» παρουσία στο κέντρο και την προσήλωση στο πλάνο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, έχοντας αρκετούς παίκτες πίσω από τη μπάλα και προσπαθώντας μέσω των αντεπιθέσεων να κάνουν κάτι μπροστά…

Με τους Πέρισιτς και Κομάν ιδιαίτερα… ζωηρούς και τον Κουτίνιο να συνεπικουρεί, οι παίκτες της Μπάγερν έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο γκολ στο 21ο λεπτό, με τον τελευταίο να σουτάρει ελάχιστα πάνω από την εστία του Μπόργιαν.

Στο 33’ ήταν η σειρά του Πέρισιτς να… προειδοποιήσει τον Ερυθρό Αστέρα, μετά από ωραίο συνδυασμό των γηπεδούχων, για να έρθει τελικό το 1-0 στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Νόιερ έβγαλε τους συμπαίκτες του στην αντεπίθεση, ο Πέρισιτς σέντραρε άψογα από τα αριστερά και ο Κομάν με πολύ ωραία κεφαλιά, άνοιξε το σκορ!



Η Μπάγερν σκόραρε και δεύτερη φορά, στο 40’, με τον Κουτίνιο ωστόσο να είναι οφσάιντ στο «γέμισμα» του Κομάν από δεξιά και το VAR να ακυρώνει ορθώς το γκολ του Βραζιλιάνου άσου…

Ενώ, τέσσερα λεπτά μετά, ξανά ο Κουτίνιο δοκίμασε την τύχη του σουτάροντας από τα 20 μέτρα, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπόργιαν.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Οι νταμπλούχοι Γερμανίας μπήκαν αποφασισμένοι να βάλουν και ένα δεύτερο τέρμα και είναι ενδεικτικό πως, στο πρώτο δεκάλεπτο έφτασαν κοντά σε αυτό τουλάχιστον δύο φορές…

Ωστόσο, το σουτ του Τολισό μέσα από την περιοχή στο 53’ σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπόργιαν, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ήταν ο Πέρισιτς εκείνος που δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας, σουτάροντας ουσιαστικά πάνω του αν και αμαρκάριστος!

Η Μπάγερν συνέχισε να σπαταλάει ευκαιρίες και στο 65ο λεπτό ήταν η σειρά του Πέρισιτς να δει το οριζόντιο δοκάρι να του στερεί το γκολ, μετά τη λόμπα και την έξοδο του Μπόργιαν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Λεβαντόφσκι πήρε το… ριμπάουντ αλλά σούταρε ελάχιστα πάνω από το τέρμα.

Όσο δεν ερχόταν το 2-0 ο Ερυθρός Αστέρας δεν διαφοροποιούσε την προσέγγισή του και μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Όταν, στο 78’, ο Μάριν ελίχθηκε στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε αριστοτεχνικά αλλά είδε τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από τα γκολπόστ του Νόιερ…

Τελικά, η… τάξη αποκαταστάθηκε στο 80ο λεπτό, με τον Λεβαντόφσκι να επιμένει πρεσάροντας τον Γκόμπελιτς και να δικαιώνεται, στέλνοντας με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα, για το 2-0 που δεν έμελλε ωστόσο να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Αφού ναι μεν το γέμισμα του Κίμιχ από τα δεξιά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπόργιαν, μετά από παρέμβαση του Μιλούνοβιτς, όμως ο Μίλερ -που είχε μπει σαν αλλαγή στο 83’- στο πρώτο λεπτό του επιπλέον χρόνου κατάφερε να σκοράρει, μετά από ασίστ του Τιάγκο, διαμορφώνοντας το 3-0!



Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2
(44’ Ποντένσε, 54’ πεν. Βαλμπουενά - 26’ πεν. Κέιν, 30’ Μόουρα)

Μπάγερν Μονάχου-Ερυθρός Αστέρας 3-0
(34’ Κομάν, 80’ Λεβαντόφσκι, 90’+1’ Μίλερ)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
1. Μπάγερν Μονάχου (3-0) 3
2. Ολυμπιακός (2-2) 1
3. Τότεναμ (2-2) 1
4. Ερυθρός Αστέρας (0-3) 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:
Τρίτη 1η Οκτωβρίου
Τότεναμ-Μπάγερν Μονάχου
Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x