Stoiximan Super League

Εκεί δεν έχει πρόβλημα o Ολυμπιακός

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος παραθέτει μέσω του sportfm.gr τα δεδομένα για την περίπτωση του Κάρλος Εντουάρντο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού δεν είναι (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) τόσα πολλά, όσο περασμένα καλοκαίρια. Ενδεχομένως τα πράγματα να αλλάξουν τις επόμενες μέρες, ωστόσο, στην παρούσα φάση, είναι ξεκάθαρο ότι η ονοματολογία δεν έχει φτάσει στα επίπεδα προηγούμενων χρόνων.

Ένα, πάντως, από τα ονόματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό, είναι αυτό του Κάρλος Εντουάρντο, ο οποίος αγωνίζεται στην Αλ Χιλάλ. Ένας παίκτης που θέλει ο Μάρκο Σίλβα στο μεγάλο λιμάνι και αυτό είναι επιβεβαιωμένο, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι πληροφορίες, λοιπόν, θέλουν την ομάδα του Βραζιλιάνου να ζητά τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του επιτελικού μέσου, ποσό που, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι πολύ μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα.

Πόσο, μάλιστα, όταν η συγκεκριμένη αξίωση της Αλ Χιλάλ, αφορά έναν παίκτη στη θέση του οποίου ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα. Ασφαλώς και θα ήταν μεγάλη υπόθεση για τους «ερυθρόλευκους» να έπαιρναν έναν παίκτη για τα άκρα ή την κορυφή της επίθεσης με αυτά τα λεφτά, έναν παίκτη που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Έχει, όμως, η ομάδα του Πειραιά την πολυτέλεια να δώσει αυτά τα χρήματα για να πάρει έναν παίκτη που παίζει στην ίδια θέση με τον κορυφαίο παίκτη του Ολυμπιακού την περσινή χρονιά και ο οποίος, μάλιστα, είναι και τρία χρόνια μικρότερος;

Ο λόγος, όπως θα καταλάβατε, για τον Κώστα Φορτούνη. Ο Έλληνας άσος προέρχεται από μια σούπερ σεζόν και θα έχει ηγετικό ρόλο στον Ολυμπιακό της επόμενης χρονιάς. Επίσης, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως είναι πλέον οριστικό, ότι ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες θα μείνει στην ομάδα του λιμανιού και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όταν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα έχει στο ρόστερ του τον Φορτούνη και τον Τσόρι, το πρόβλημα του είναι να πάρει τον Κάρλος Εντουάρντο με 8 εκατ. ευρώ. Ασφαλώς και ο προπονητής είναι αυτός που κάνει τις εισηγήσεις και παίρνει τις αποφάσεις, αλλά θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για τους πρωταθλητές να δώσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό για την επίθεσή τους ή για το κέντρο της άμυνάς τους. Γιατί, εύλογα αναρωτιέται κάποιος;

Αν πάρει ο Ολυμπιακός τον 27χρονο Βραζιλιάνο από την Αλ Χιλάλ με 8 εκατ. ευρώ, τότε αυτομάτως η επιλογή του προπονητή θα έχει βασικό ρόλο στα πλάνα για τη νέα σεζόν. Αυτό, δηλαδή, θα σημαίνει πως ο 24χρονος Φορτούνης, θα αλλάξει θέση (για να πάει στα πλάγια), κάτι που, όμως, δοκιμάστηκε πέρυσι και δεν είχε επιτυχία ή θα κοιτάζει τα ματς από τον πάγκο;. Όσο για τον Τσόρι, σε ένα ενδεχόμενο, όπως αυτό που προαναφέραμε, θα βλέπει τους αγώνες από την εξέδρα; Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν «πονούν» σε αυτήν τη θέση όσο μεγάλη επιθυμία και να έχει ο Μάρκο Σίλβα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης μεταγραφής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x