Europa League

«Εκεί πρέπει να ''χτυπήσει'' ο Παναθηναϊκός την ΑΪΚ»

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ΑΪΚ Στοκχόλμης, προσεχούς αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Europa League, ανέλυσε ο επιθετικός της σουηδικής Ακρόπολις, Κώστας Σταυροθανασόπουλος.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ΑΪΚ Στοκχόλμης, προσεχούς αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Europa League, ανέλυσε ο επιθετικός της σουηδικής Ακρόπολις, Κώστας Σταυροθανασόπουλος.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο 24χρονος άσος από το Αγρίνιο στη Live Sport

Για τα πλεονεκτήματα της ΑΪΚ: «Όπως όλες οι σκανδιναβικές ομάδες διαθέτει παίκτες δυνατούς με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ακόμη και όταν βρεθούν πίσω στο σκορ, δεν θα τα παρατήσουν, αλλά θα παλέψουν σκληρά έως το τελευταίο λεπτό. Πρόκειται για μια επικίνδυνη ομάδα, με δυνατή έδρα και πολύ ποιοτικούς παίκτες στο κέντρο. Είναι πολύ καλή στα στημένα, οι παίκτες της είναι εξαιρετικοί στο ψηλό παιχνίδι και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τον Παναθηναϊκό. Επίσης, πλεονέκτημα για την ΑΕΚ είναι ότι θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο της Χάμαρμπι, που έχει πλαστικό τάπητα. Κάτι στο οποίο δεν έχει συνηθίσει ο Παναθηναϊκός».

Για τα μειονεκτήματά της: «Είναι ευάλωτη στα άκρα της άμυνας. Οι παίκτες της έχουν αργές επιστροφές. Ο Σούντγκρεν που παίζει από δεξιά είναι περισσότερο επιθετικό μπακ, για αυτό και ο Νόρλινγκ (προπονητής) στα τελευταία ματς αλλάζει το σύστημα από 4-4-2 σε 3-5-2. Νομίζω ότι εκεί πρέπει να “χτυπήσει” ο Παναθηναϊκός, στα πλάγια της άμυνας και κυρίως δεξιά. Οι στόπερ της είναι έμπειροι, δυνατοί με πιο γρήγορο από αυτούς τον Κάρλσον. Ο τερματοφύλακάς τους, ο Κάρλγκρεν, έχει καλά ρεφλέξ, είναι διεθνής, αλλά δεν είναι τόσο καλός όταν δέχεται σουτ ψηλά στην εστία του. Επιθετικά η ΑΪΚ έχασε τον πρώτο της σκόρερ, τον Στράνμπεργκ, ο οποίος επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πλέον ο Νόρλινγκ χρησιμοποιεί τον Άβντιτς πιο κοντά στον πιτσιρικά στον Ισάκ, που είναι ενθουσιώδης, αλλά είναι μόλις 17 ετών και του λείπει εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x