Κύπελλο Ελλάδας

Έκλεισε εισιτήριο για τους «8» ο Αστέρας Τρίπολης

Επιβάλλοντας το δικό του νόμο στο παγωμένο γήπεδο των Τρικάλων, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε της τοπικής ομάδας 2-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε από σήμερα την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου.

Παρουσιάζοντας την ίδια σοβαρή και ανοδική εικόνα στο παιχνίδι του όπως και στο πρωτάθλημα, παρά τις αλλαγές που είχε στην ενδεκάδα του, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 εκτός έδρας των Τρικάλων και εξασφάλισε από σήμερα την παρουσία στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Αρκάδες ήταν πολύ καλύτεροι και πιο ουσιαστικοί από τους γηπεδούχους και προσπαθούσαν με κάποια μακρινά σουτ από τους Ιωαννίδη και Δημούτσο, και μάλιστα ο δεύτερος στο 30' σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σιδεράκη.

Τελικά, η πίεση της ομάδας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δικαιώθηκε στο 39', όταν ο Ιωαννίδης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής θέλησε να αιφνιδιάσει τον Σιδεράκη, ο γκολκίπερ των Τρικάλων πραγματοποίησε ασταθέστατη επέμβαση και ο Καλτσάς πήρε το ριμπάουντ για να ανοίξει το σκορ.

Πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, οι Αρκάδες έχασαν μάλιστα μια σπουδαία ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Καλτσάς και ο Κώτσιρας νικήθηκαν από τον Σιδεράκη σε φάση τετ-ατ-ετ.

Το β' ημίχρονο συνέχισε με τον Αστέρα να βρίσκεται σε κυρίαρχη θέση, να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τελικά πολύ γρήγορα να διπλασιάζει τα τέρματά του, όταν στο 50' ο Κώτσιρας κοντρολάρε την 30άρα μπαλιά ακριβείας του Ιγκλέσιας και με έξοχο πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.

Έχοντας στο μυαλό του και τους αγώνες πρωταθλήματος, ο Αστέρας κατέβασε ρυθμούς μην θέλοντας να ρισκάρει και κάποιον τραυματισμό στον πολύ επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο των Τρικάλων, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη να δηλώσουν την παρουσία τους και επιθετικά.

Ωστόσο, ο Αθανασιάδης στο 70' και το 83' που χρειάστηκε να επέμβει σε προσπάθειες του Λεάντρο και Μαρουκάκη δήλωσε παρών και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο και διατήρησε το 2-0 που επί της ουσίας δίνει την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου στους Αρκάδες.

Τρίκαλα (Γ. Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Σανδραβέλης, Βέρτζος, Λεάντρο, Γκόλιας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Ρομπέρ (67' Στεφάνοβιτς), Μπαϊκαρά, Αρναρέλλης (46' Μαρουκάκης), Γιαννιτσάνης (79' Κουσκουνάς).

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Σελίν, Κυριακόπουλος, Ιγκόρ (58' Μπαστιάνος), Ντουντού (71' Χαμντανί), Ιγκλέσιας, Δημούτσος (52' Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης, Κώτσιρας, Καλτσάς.

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Γιώργος Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής), Σταύρος Τσολάκης (Αθηνών)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x