Ιταλία

Εκλεκτός για τους «ατζούρι» ο Βεντούρα

Ψηλά στη λίστα για την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ιταλίας είναι ο Τζιανμπιέρο Βεντούρα αφού ο Αντόνιο Κόντε θα αποχωρήσει απ’ τους «Ατζούρι» μετά το τέλος του Euro.

Ο Αντόνιο Κόντε ανακοίνωσε το Μάρτιο, ότι θα αποχωρήσει απ' τον πάγκο των «ατζούρι» μετά το τέλος του Euro, καθώς έχει υπογράψει στην Τσέλσι. Επικρατέστερος για να τον αντικαταστήσει είναι ο τεχνικός της Τορίνο Τζιανμπιέρο Βεντούρα όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα.

Ο 68χρονος τεχνικός είχε αντικαταστήσει ξανά τον Κόντε, όταν εκείνος βρισκόταν στην Μπάρι και αυτό γιατί οι δύο προπονητές έχουν παρόμοια φιλοσοφία. Ο Βεντούρα είναι πιθανός υποψήφιος, αφού στην Τορίνο έχει πρόβλημα, γιατί έχει διαφορετική άποψη όταν αφορά τη στρατηγική του στις μεταγραφές κάτι που στην Εθνική Ιταλίας δεν θα συναντήσει.

Λέγεται ότι, ο Βεντούρα έχει πολύ καλές σχέσεις με άλλους προπονητές και συλλόγους, κάτι με το οποίο ο Κόντε δυσκολεύεται, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στην Εθνική.

Ο πρόεδρος των «γκρανάτα», Ουρμπάνο Κάιρο κατανοεί την κατάσταση και είναι προετοιμασμένος για την μετά εποχή χωρίς τον Βεντούρα στον πάγκο.

«Ο Βεντούρα είναι ο προπονητής μας μέχρι το 2018, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία απ’ την επιθυμία του προπονητή », τόνισε ο Κάιρο και συνέχισε «Θα τον κοιτάξω στα μάτια και θα δω ποια είναι η επιθυμία του και αν λέει ψέματα. Αν είναι με την Τορίνο θα χαρώ και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας με εκείνον, αλλά εάν δεν είναι, η Τορίνο είναι έτοιμη για τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς».

Οι δύο άλλοι υποψήφιοι για την τεχνική ηγεσία των «ατζούρι» είναι ο Τζιάνι Ντε Μπιάσι και ο Βιντσέντζο Μοντέλα.

inner

Ο Ντε Μπιάζι δεν είναι απίθανο για τον πάγκο, αφού έκανε την έκπληξη και οδήγησε για πρώτη φορά την εθνική Αλβανίας στο Euro 2016.

Ο Βιτσέντζο Μοντέλα είχε σχετική επιτυχία στον πάγκο της Κατάνια και της Φιορεντίνα, πριν έρθει στην Σαμπντόρια.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Κάρλο Ταβέκιο εξετάζει και την περίπτωση του να επιστρέψει στον πάγκο των ατζούρι ο τεχνικός της Μπολόνια Ρομπέρτο Ντοναντόνι, ο οποίος πάντως είχε ξεκαθαρίσει ότι θα μείνει στο πάγκο των «ροσομπλου».

Η απόφαση θα παρθεί μέχρι το Σάββατο, μετά τον τελικό του Κόπα Ιτάλια μεταξύ της Γιουβέντους και της Μίλαν.

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x