Γενικά

Έκοψαν το… καρπούζι στη μέση Γερμανία και Χιλή

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών από τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς Γερμανία και Χιλή ήρθαν ισόπαλες 1-1, με τον Σάντσες να γράφει ιστορία!

Μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα χρειαστεί να περιμένουν Χιλή και Γερμανία, προκειμένου να δουν αν θα περάσουν… χέρι-χέρι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Λατινοαμερικανοί και «πάντσερ» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο Καζάν, στην αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου και η υπόθεση «πρόκριση» παρέμεινε ανοικτή, με τους «ρόχας» να αντιμετωπίζουν τώρα την Αυστραλία και την παγκόσμια πρωταθλήτρια το Καμερούν.

Θυμίζουμε, «καγκουρό» και «λιοντάρια» έχουν από έναν βαθμό, οπότε για τις ομάδες των Λεβ και Πίτσι θα αρκεί, απλά, να μη χάσουν, καθώς έχουν, πλέον, από τέσσερις.

Ιστορία έγραψε ο Αλέξις Σάντσες, καθώς, ανοίγοντας το σκορ στο 6', έφτασε τα 38 γκολ και ξεπέρασε τον Μαρσέλο Σάλας στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της εθνικής του ομάδας!

Το ματς


Σαν… αφηνιασμένοι μπήκαν στο ματς οι Χιλιανοί! Κερδίζοντας -κατά κράτος- από το πρώτο δευτερόλεπτο τη «μάχη» του κέντρου, οι Λατινοαμερικανοί δεν άφηναν τους Γερμανούς να περάσουν ΟΥΤΕ τη σέντρα, πιέζοντας παντού. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν να επικρατεί «τρικυμία» στην άμυνα (και όμως) των «πάντσερ», γεγονός που δεν γινόταν να μην εκμεταλλευτεί αυτός ο… διάολος, ο Αλέξις Σάντσες.

Σε τρελά κέφια, ο 28χρονος έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας, πιθανότατα, στην άκρη του μυαλού του ΚΑΙ ότι είχε τη δυνατότητα να γράψει ιστορία. Και έγραψε… μόλις στο 6ο λεπτό! Μετά το λάθος του συμπαίκτη του στην Άρσεναλ, Μουστάφι, την εξαιρετική μπαλιά του Βάργκας, αλλά και τη… ρίζα του δοκαριού του Τερ Στέγκεν, ο Σάντσες άνοιξε το σκορ και με το 38ο γκολ του με τους «ρόχας», ξεπέρασε τα 37 του Μαρσέλο Σάλας και είναι, πλέον, ο κορυφαίος σκόρερ της εθνικής του ομάδας!

Στο 20ό λεπτό, δε, η Χιλή θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά ο «κεραυνός» του Βάργκας, έξω από τη μεγάλη περιοχή, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του ματς έπεσε, με την ομάδα του Χουάν Αντόνιο Πίτσι να κρατάει, μάλλον εύκολα, το προβάδισμά της και τη Γερμανία να αδυνατεί να «βγάλει» ακόμη και φάση. Αλλά παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι αυτή… Και στην πρώτη της, απειλητική «επίσκεψη» στα καρέ του Ερέρα, στο 42’, ο Έκτορ γύρισε εξαιρετικά από αριστερά και ο Στιντλ, με προβολή, έκανε το 1-1!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν, απλά, τραγικό! Η Γερμανία ανέβασε την απόδοσή της, ήταν καλύτερη από τη Χιλή, αλλά φάνηκε ότι οι δύο ομάδες… βολεύονται με την ισοπαλία, με αποτέλεσμα να μη δούμε σχεδόν ούτε φάση στο β' μέρος.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τερ Στέγκεν, Κίμιχ, Γκίντερ, Μουστάφι, Ζούλε, Χέκτορ, Εμρέ Τσαν, Ρούντι, Γκορέτσκα, Ντράξλερ, Στιντλ.

ΧΙΛΗ: Ερέρα, Ίσλα, Μεδέλ (71' Πάουλο Ντίας), Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις (90' Φρανσίσκο Σίλβα), Πάμπλο Ερνάντες, Βιδάλ, Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (82' Μαρτίν Ροντρίγκες).

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x