Ελλάδα

Έκπτωτος ο Βασίλης Γκαγκάτσης, τέλος από το ποδόσφαιρο!

Μετά την διαπιστωτική πράξη Συναδινού λόγω της δικαστικής του εμπλοκής, η Super League "τελείωσε" τον Βασίλη Γκαγκάτση από διευθύνοντα σύμβουλο, αλλά... με το αζημίωτο!!

Η παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ολοκληρώθηκε, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Super League κηρυχθηκε έκπτωτος μετά από αποφαση του Δ.Σ. του συνεταιρισμού.

Η έκπτωση επήλθε αυτοδίκαια, μετά την διαπιστωτική πράξη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, λόγω του ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης (εκτός από την καταδίκη του για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας της ΕΠΟ), δικάζεται για κακουργηματική απιστία και για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου της περιόδου 2004-05.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ είχε αναλάβει το πόστο του διευθύνοντα συμβούλου της Λίγκας τον Νοέμβρη του 2016 και η θητεία του έληγε τον Νοέμβρη του 2020.

Το θέμα που τέθηκε και επί του οποίου έγινε μεγάλη συζήτηση, ήταν το αν θα δοθεί κάποιου είδους αποζημίωση στον Βασίλη Γκαγκάτση, αν και η έκπτωση του ήταν εκ του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Δ.Σ. υπήρξαν τρεις τάσεις:

-Να του δοθούν δύο μισθοί, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία σε διακοπή σύμβασης (περίπου 16.000 ευρώ).

-Να του δοθούν όλα τα χρήματα ως τη λήξη του συμβολαίου του (περίπου 150.000 ευρώ). Το πρότειναν κάποιες ΠΑΕ, με το να βάλει η κάθε μία περίπου 10.000 ευρώ.

-Να μην πάρει τίποτα, όπως πρότεινε ο Ολυμπιακός, καθώς κηρύχθηκε έκπτωτος εκ του νόμου.

Αποφασίστηκε εν τέλει να του δοθούν δύο μισθοί, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία, δηλαδή περίπου 16.000 ευρώ.

Ωστόσο, μετά το πέρας του Δ.Σ., κάποιες ΠΑΕ συζήτησαν το θέμα και μεταξύ τους και ειπώθηκε πως όποια επιθυμεί, για ανθρωπιστικούς και... συναισθηματικούς λόγους που πηγάζουν από την φιλία τους με τον Βασίλη Γκαγκάτση, να βάλουν κάποια χρήματα για να ανέβει το ποσό. Έγινε λόγος για περίπου 10.000 ευρώ η κάθε ΠΑΕ (όποια το επιθυμεί), αλλά δεν προκύπτει τίποτα σίγουρο μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x