Αγγλία

Έξι ομάδες της Πρέμιερ στο top-10 αξίας επιχείρησης, πρώτη η Γιουνάιτεντ!

Η έρευνα της εταιρείας KPMG ανέδειξε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως την ποδοσφαιρική επιχείρηση με τη μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη.

Η έρευνα της εταιρείας KPMG ανέδειξε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως την ποδοσφαιρική επιχείρηση με τη μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη, τη στιγμή που στους κορυφαίους δέκα συλλόγους, όσον αφορά τον εν λόγω τομέα, φιγουράρουν άλλοι πέντε από τη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στα κριτήρια αξιολόγησης δεν συμπεριλήφθηκαν οι ενέργειες που έπραξαν οι ομάδες κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2016-2017).

Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα της έρευνας όρισε τα 2.7 δισεκατομμύρια λίρες ως ποσό αξίας για τη φετινή κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ακολουθεί στα 2.6 δις, ενώ η πρώτη τετράδα κλείνει με τις Μπαρτσελόνα (2.41 δις) και Μπάγερν Μονάχου (2.13).

Η Γιουβέντους είναι στην 9η θέση της λίστας (1.06), τα υπόλοιπα δε αγγλικά κλαμπ κατέλαβαν τις εναπομείνασες θέσεις, και ειδικότερα, από την 5η έως την 8η θέση βρίσκονται οι Μάντσεστερ Σίτι (1.73), Άρσεναλ (1.71), Τσέλσι (1.4), Λίβερπουλ (1.16), με την Τότεναμ να ολοκληρώνει το top-10 (880 εκατομμύρια).

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x