Europa League

«Έλαμψε» ο Ζοάο Φέλιξ αλλά η πρόκριση θα κριθεί στη Φρανκφούρτη...

Με τον Ζοάο Φέλιξ να κάνει χατ-τρικ και να σερβίρει το τέταρτο, η Μπενφίκα κέρδισε 4-2 την Άιντραχτ, που έπαιζε με 10 από το 20’ αλλά δεν έχασε ακόμα το εισιτήριο για τους «4» του Europa League.

Μετά από… ματσάρα που έγινε στο «Εστάδιο Ντα Λουζ» η Μπενφίκα επικράτησε με 4-2 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Europa League.

Οι «αετοί της Λισσαβώνας» είδαν τον Ζοάο Φέλιξ να… γράφει ιστορία, με τον 19χρονο άσο να γίνεται ο πρώτος παίκτης της Μπενφίκα που κάνει χατ-τρικ σε ευρωπαϊκό ματς μετά τον Αντόνιο Πατσέκο, τον Σεπτέμβρη του 1992 και ο μόλις τέταρτος φέτος στη διοργάνωση, μετά τους Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, Ολιβιέ Ζιρού και Τακούμι Μιναμίνο!

Από την άλλη, η γερμανική ομάδα απώλεσε μεν το αήττητο σερί της στο Europa League, μετά από 14 παιχνίδια, αλλά τα τέρματα των Ρέμπιτς και Πασιένσια την κράτησαν ζωντανή, σε ότι αφορά στην υπόθεση πρόκριση. Κι όλα αυτά, ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες για περισσότερο από 70 λεπτά, μετά την αποβολή του Εντικά με απευθείας κόκκινη κάρτα…

Πλέον, η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς της Φρανκφούρτης, την επόμενη Πέμπτη, με το νικητή του ζευγαριού να… ανταμώνει με εκείνον από το Σλάβια Πράγας-Τσέλσι.

inner

Τα highlights:



Το ματς:
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες της Άιντραχτ να μπαίνουν πιο δυνατά, να πιέζουν ψηλά τον αντίπαλό τους, δημιουργώντας του προβλήματα στη δημιουργία, αλλά και βρίσκοντας την ευκαιρία να απειλήσουν εις διπλούν, με τον Γιόβιτς.

Αρχικά, στο 5’, όταν και βγήκε… φάτσα με τον Βλαχοδήμο, μετά από λάθος εκτίμηση του Ζαρντέλ, αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει, αφού κόπηκε από τον Γκριμάλδο. Ενώ στο επόμενο λεπτό, το σουτ του Σέρβου επιθετικού πέρασε ψηλά άουτ.

Η Μπενφίκα δυσκολεύθηκε μέχρι να βρει τα «πατήματά» της κι ελεύθερους χώρους για να επιτεθεί, αλλά κατάφερε να πάρει το προβάδισμα τελικά. Στο 20ο λεπτό, ο Σάμαρης έκλεψε στη σέντρα, έδωσε στον Ζοάο Φέλιξ, εκείνος τροφοδότησε πολύ ωραία τον Ζέντσον, που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αναγκάζοντας τον Εντικά να τον τραβήξει από πίσω...

Ο διαιτητής Τέιλορ υπέδειξε πέναλτι και ταυτόχρονα απέβαλλε τον Εντικά με απευθείας κόκκινη κάρτα, με τον Ζοάο Φέλιξ να αναλαμβάνει την εκτέλεση κα9ινα στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τραπ, στο 21’, για το 1-0!

inner

Το αριθμητικό μειονέκτημα των φιλοξενούμενων δεν τους επηρέασε αισθητά. Το αντίθετο, μάλιστα, θα έλεγε κανείς, αφού εκμεταλλευόμενοι το λάθος του Φέισα, έφτασαν στην ισοφάριση στο 40ο λεπτό, με τον… συνήθη ύποπτο Γιόβιτς.

Όταν ο Ρέμπιτς έκλεψε τη μπάλα, έβγαλε την παράλληλη πάσα την κατάλληλη στιγμή στον επερχόμενο συμπαίκτη του κι εκείνος με κοντινό πλασέ νίκησε τον Βλαχοδήμο, για το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ και το 1-1!

inner

Ωστόσο, τα πανηγύρια τους κράτησαν μόνο τρία λεπτά. Τόσο, δηλαδή, όσο χρειάστηκαν οι Λουζιτανοί για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα το σκορ. Με το πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ζοάο Φέλιξ!

inner

Μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου, είχαμε δύο ακόμα σημαντικές στιγμές, όμως... Με τον Τσέρβι να πιάνει ένα φοβερό σουτ και τον Τραπ να «απογειώνεται» για να το βγάλει, στο 45’. Ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων γκολ του Κόστιτς για το 2-2 ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ντα Κόστα, που εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Βλαχοδήμου…

Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε άρδην με το… καλημέρα και τους γηπεδούχους να δείχνουν τις διαθέσεις τους από νωρίς. Μόλις στο 49ο λεπτό ο Ράφα Σίλβα είδε το σουτ του από θέση μέσα δεξιά να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τραπ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήρθε το 3-1.

Όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ζοάο Φέλιξ έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Ρούμπεν Ντίας κι εκείνος αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, με νέα κεφαλιά απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα…

inner

Με το μομέντουμ υπέρ της και το «Ντα Λουζ», η Μπενφίκα κατάφερε να φτάσει και σε τέταρτο γκολ, στο 54’. Πρωταγωνιστής, ποιος άλλος, ο Ζοάο Φέλιξ, με τον 19χρονο άσο να αξιοποιεί το γέμισμα του Γκριμάλδο από αριστερά και να στέλνει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Τραπ, κάνοντας χατ τρικ και μαζί το 4-1!

inner

Βλέποντας τα… σκούρα και την πιθανότητα διασυρμού, ο Άντι Χίτερ έριξε στο ματς τον Ντε Γκουζμάν, για να «μακιγιάρει» το αριθμητικό μειονέκτημα, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Κίνηση που, ενδεχομένως, θα έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα…

Την ίδια ώρα, ο Μπρούνο Λάγκε έριξε στο παιχνίδι τον -πρώην παίκτη της Άιντραχτ- Σεφέροβιτς, θέλοντας αφενός να απελευθερώσει τον Ζοάο Φέλιξ κι αφετέρου να βρει ακόμα ένα γκολ που θα «κλείδωνε» την πρόκριση. Ενώ ακολούθησε και η είσοδος του Πασιένσια στην αναμέτρηση από πλευράς Γερμανών, στο 68’.

Κάπως έτσι, ο μεν Σεφέροβιτς έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 5-1, στο 70ο λεπτό, μετά από εκπληκτική πάσα του Ζοάο Φέλιξ, με τον Τραπ να αποκρούει με δυσκολία το μακρινό του σουτ.

Ο δε Πασιένσια αντιθέτως, δεν… λάθεψε και με κεφαλιά όντας ανενόχλητος, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Γκουζμάν και παρά την προσπάθεια του Βλαχοδήμου, μείωσε σε 4-2 στο 74’!

inner

Μάλιστα, οι «αετοί» έφτασαν κοντά και στο 4-3, μετά από έξι λεπτά, με τον Πασιένσια να βγάζει ωραία πάσα στον Κόστιτς, αλλά το σουτ του από θέση μέσα αριστερά πέρασε ψηλά άουτ, σε μια φάση που ίσως αποδειχθεί μοιραία για την ομάδα του…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπενφίκα (Μπρούνο Λάγκε): Βλαχοδήμος, Κόρτσια (66’ Πίτσι), Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Σάμαρης (85’ Ζίφκοβιτς), Ράφα Σίλβα (60’ Σεφέροβιτς), Ζέντσον, Τσέρβι, Ζοάο Φέλιξ.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Άντι Χίτερ): Τραπ, Άμπραχαμ, Χίντερεγκερ, Εντικά, Χασέμπε, Ντα Κόστα, Φερνάντες, Ρόντε (85’ Γκατσίνοβιτς), Κόστιτς, Γιόβιτς (60’ Ντε Γκουζμάν), Ρέμπιτς (68’ Πασιένσια).

Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x