Stoiximan Super League

Ελληνικό ποδόσφαιρο, ώρα… 14:00

Στο ραντεβού που θα γίνει στις 14:00 μεταξύ Κοντονή-Μαρινάκη-Μελισσανίδη-Σαββίδη, θα κριθούν πολλά για το παρόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.Ο ρόλος-κλειδί του αφεντικού του Ολυμπιακού.

«Μόνο αν οι μεγάλοι καθίσουν στο ίδιο τραπέζι μπορεί να υπάρχει μία ελπίδα να βρεθεί μία λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο…».

Πόσες και πόσες φορές έχουμε όλοι ακούσει τη συγκεκριμένα ατάκα; Ήρθε η ώρα, έστω και αν δεν θα υπάρχει απαρτία (λόγω της άρνησης του Γιάννη Αλαφούζου να δώσει το «παρών»), να δοκιμάσουμε κι αυτό στην αγωνιώδη αναζήτηση μιας λύσης για τα δεινά αυτού που κανονικά θα έπρεπε να κάνει πιο ευχάριστες τις Κυριακές μας.

Το μεσημέρι, στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Σταύρου Κοντονή η συνάντηση με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη, στην οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα μπορέσει, επιτέλους, να βρεθεί ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας, ώστε να πέσουν οι τόνοι, να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα της βίας και της διαφθοράς και να δούμε καλύτερες μέρες για το πρωτάθλημα αλλά και την ολοκλήρωση του Κυπέλλου, ή το κλίμα πόλωσης θα τονωθεί, θα μεγαλώσει το ρήγμα, θα αυξηθούν τα προβλήματα και θα οδηγηθούμε ακόμη και σε ποδοσφαιρικό Grexit;

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, και μάλλον δικαιολογημένα, πως όλα στη συνάντηση θα εξαρτηθούν από τη στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Άλλωστε οι υπόλοιπες πλευρές είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο τι θα ζητήσουν. Μελισσανίδης και Σαββίδης έχουν σχηματίσει «μέτωπο» και βασικά τους αιτήματα είναι να φύγει η ΕΠΟ από τα χέρια του Γιώργου Γκιρτζίκη, με τις συνεπαγόμενες αλλαγές και στη διαιτησία, όπως και να υπάρξει αλλαγή στην κεφαλή της Super League. Σε όλα αυτά απόλυτα σύμφωνος είναι και ο Σταύρος Κοντονής. Αντίθετα, είναι άγνωστες οι βουλές του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και αν θα συναινέσει σε αυτές τις ριζικές αποφάσεις.

Εφόσον δεν υπάρχει συναίνεση, τότε το κλίμα πόλωσης θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί οδεύοντας προς τις εκλογές της ΕΠΟ τον προσεχή Οκτώβριο. Αν-αντιθέτως-ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανιστεί πιο διαλλακτικός και συγκαταβατικός, τότε θα πέσουν οι τόνοι, ενώ δεν θα υπάρχει πλέον λόγος ούτε για συνέχιση της ματαίωσης του Κυπέλλου, ούτε φυσικά για Grexit.

Πέρα από το ζήτημα ΕΠΟ, Super League, διαιτησίας και διαφθοράς, στο τραπέζι θα πέσουν και άλλα ζητήματα που όμως είτε εξαρτώνται από την παραπάνω κουβέντα είτε είναι δευτερευούσης σημασίας. Φυσικά θα τεθεί επί τάπητος η βία στα γήπεδα και πώς θα αντιμετωπιστεί, ενώ ο Ολυμπιακός αναμένεται να κάνει και κάποιες οικονομικής φύσεως προτάσεις, όπως με την καθιέρωση ενός είδους financial fair play.

Σημειώνεται πως οι τρεις «μεγάλοι» δεν θα είναι μόνοι τους. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα συνοδεύεται από τον Αλέξη Δέδε, ο Ιβάν Σαββίδης από τον Μάκη Γκαγκάτση και τον Κώστα Φωτιάδη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Γιάννη Βρέντζο και τον Θόδωρο Γιαννίκο.

Ίδωμεν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x