Champions League

Ελπίζει σε μη εξόντωση η ΑΕΚ

Μία ημέρα μετά τη χειρότερη πορεία της σε φάση ομίλων στην Ευρώπη, η ΑΕΚ ελπίζει να μην ηχήσει βαριά η «καμπάνα» της UEFA για όσα έγιναν στο εντός έδρας ματς με τον Άγιαξ.

Στο παρελθόν ανήκει για την ΑΕΚ η φετινή ευρωπαϊκή πορεία, η οποία στη φάση των ομίλων του Champions League έκρυβε ένα αρνητικό για την ιστορία της «Ένωσης».

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που αδυνατεί να πάρει έστω και έναν βαθμό σε φάση ομίλων ευρωπαϊκή διοργάνωσης, όντας παράλληλα η 21η ομάδα που σημειώνει ανάλογη επίδοση.

Τα δύσκολα, ωστόσο, για τον σύλλογο είναι σήμερα, καθώς εκδικάζεται η υπόθεση τα επεισόδια που έγιναν στον εντός έδρας αγώνα της με τον Άγιαξ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έκρινε ως μη αποδεκτό το αίτημα της ΑΕΚ να μην περιοριστεί η απολογία της σε ένα υπόμνημα, αλλά να υπάρξει και από μέρους της παράστασης στη σημερινή εκδίκαση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη σύνταξη του απολογητικού υπομνήματος, η αποστολή του στην αρμόδια επιτροπή της UEFA πραγματοποιήθηκε «ενισχυμένη» από ένα αίτημα: να δοθεί στην ΑΕΚ το δικαίωμα να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης και να αναπτύξει τις θέσεις της.

Η «Ένωση» βασίστηκε στη δυνατότητα που παρέχουν η πειθαρχική διαδικασία και ο κώδικας της διοργανώτριας αρχής, ζητώντας μέσω παράσταση να επιχειρήσει να αποδείξει ότι η κύρια ευθύνη για τα επεισόδια πρέπει να αποδοθεί σε άλλα θεσμικά όργανα τα οποία είχαν άμεση σχέση με την ασφάλεια και ομαλή λειτουργία των εξεδρών, όπως για παράδειγμα η αστυνομία.

Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και αυτό προκάλεσε ανησυχία στο νομικό επιτελείο της ΠΑΕ, παρά το γεγονός ότι επικοινωνιακά επιχειρήθηκε να «πέσει» το θέμα.

Ο κίνδυνος βαριάς τιμωρίας είναι μεγάλος και ορατός, από την άλλη ωστόσο, υπάρχουν παρόμοια συμβάντα τα οποία η UEFA τιμώρησε αυστηρά, αλλά όχι με εξοντωτικό τρόπο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x