Κύπελλο Ελλάδας

Έμαθε από τα λάθη τους και... πάει τελικό η ΑΕΚ!

Το... πάθημα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έγινε μάθημα στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Χιμένεθ ήταν διαβασμένη και όταν φόρτσαρε, «πάτησε» την Λαμία (2-0) και... βλέπει τελικό!

Δεν την... πάτησε από την Λαμία η ΑΕΚ!

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ εμφανίστηκε διαβασμένη κόντρα στην ομάδα που απέκλεισε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, πήρε «καθαρό» σκορ (2-0) και μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Απογοητευτική για μία ώρα παιχνιδιού η ΑΕΚ, η οποία φόρτσαρε στη συνέχεια και βρήκε δύο γκολ για να λυγίσει την αντίσταση της Λαμίας, που έπαιζε φουλ άμυνα. Ο... συνήθης ύποπτος Πόνσε με καρφωτή κεφαλιά (63’) άνοιξε τον δρόμο για την ομάδα του, με τον Κρίστισιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Έφτιαξε πολλές φάσεις για να σκοράρει στο τελευταίο μισάωρο, πέραν των δύο τερμάτων, η Ένωση, ενώ ο Μπάρκας χρειάστηκε μία φορά σε όλο το ματς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και με τεράστια επέμβαση, κράτησε την... καθαρή νίκη για τους κιτρινόμαυρους.

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ πάει... καρφωτή για τέταρτη σερί χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έτσι ξεκίνησαν



Με το γνωστό 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπακάκη, Τσόσιτς, Οικονόμου στην τριάδα των στόπερ. Κρίστισιτς, Σιμόες και Μοντέλος η τριπλέτα στον άξονα, με τους Γκάλο και Χουλτ να καλύπτουν τα δύα άκρα, έχοντας ρόλο μπακ-χαφ. Ο Λιβάγια είχε πιο ελεύθερο ρόλο δίπλα στον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης.

inner

Με 4-3-3 από την άλλη μεριά κατέβασε την Λαμία ο Μάκης Χάβος. Ο Μελίσσας στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Πλιάτσικα, Αντέτζο, Καρυπίδη και Βάντερσον στην τετράδα της άμυνας. Δημούτσος, Μπεχαράνο και Μπλάζιτς στον άξονα, με τον τελευταίο να έχει ελαφρώς πιο προωθημένο ρόλο, με τους Καραμάνο και Τομάς να αγωνίζονται στα... φτερά και τον Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης.

To ματς



Ορεξάτη φάνηκε στο ξεκίνημα του αγώνα η ΑΕΚ. Φουλ κατοχή που άγγιζε ακόμη και το 75%, πίεση και δύο κόρνερ γρήγορα γρήγορα για τους γηπεδούχους που έψαχναν το γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια. Αυτό, όμως, δεν ήρθε και σιγά σιγά η Λαμία άρχιζε να ανεβάζει τις γραμμές της, να κλείνει καλύτερα τους χώρους και να κρατάει την Ένωση μακριά από την εστία της. Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει και παρότι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο, δυσκολεύονταν να φανούν απειλητικοί.

inner

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 37ο λεπτό και ανήκε στους γηπεδούχους αν και ήρθε... καταλάθος! Ο Μάνταλος επιχείρησε να κάνει την σέντρα, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, στην μόνη φάση του πρώτου μέρους που η ομάδα του Χιμένεθ πλησίασε το γκολ, έστω και άθελά της! Μία από τα ίδια και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Όπως και στο πρώτο, η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει και κέρδισε ξανά δύο γρήγορα κόρνερ. Στο ένα εξ αυτών έφτιαξε την καλύτερη φάση της μέχρι εκείνο το σημείο, με τον Μελίσσα, όμως, να... βγάζει την κεφαλιά του Λιβάγια (47’).

inner

Το ματς ήταν κακό, η Λαμία βοηθούσε σε αυτό με το αμυντικό της στιλ και συμπληρώθηκε μία ώρα πολύ κακού παιχνιδιού. Κάπου εκεί, όμως, η ΑΕΚ έβαλε το πόδι στο γκάζι και άρχισε να πιέζει στο φουλ! Στο 61ο λεπτό, ο Καρυπίδης με τρομερή προβολή δεν επέτρεψε στον Πόνσε να σκοράρει από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Αργεντινός φορ πήρε δύο λεπτά μετά την ρεβάνς! «Γλυκιά» σέντρα του Μάνταλου στην... καρδιά της άμυνας της Λαμίας, με τον Πόνσε να «πετάει» και με καρφωτή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ (1-0). Η Ένωση, όμως, δεν έμεινε εκεί. Ήξερε πως το 1-0 είναι... ύπουλο σκορ και συνέχιζε να πιέζει και να ψάχνει δεύτερο γκολ.

inner

Στο 70ο λεπτό ο Κρίστισιτς έκανε το «τσιμπητό» πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά ο Βάντερσον έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Μπογέ που είχε δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφερε να σκοράρει με το φαλτσαριστό πλασέ που επιχείρησε και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Κάπου εκεί, όμως, ένας τρίλεπτος τραυματισμός του Μελίσσα έκοψε τον ρυθμό των «κιτρινόμαυρων» και βοήθησε την Λαμία να πάρει μια... ανάσα. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών η ΑΕΚ έφτιαξε νέα φάση αλλά ο Μελίσσας βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Μπογέ αλλά ένα λεπτό μετά ο Κρίστιστς πήρε... ρεβάνς για τον συμπαίκτη του καθώς σκόραρε με προβολή μετά την σέντρα πάρε-βάλε του Κλωναρίδη για το 2-0. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Μπάρκας, ο οποίος με απίθανη επέμβαση στο 90’+5’ στο μονοκόμματο σουτ του Αντέτζο, κράτησε το σκορ ως είχε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Γκάλο (46' Κλωναρίδης), Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάια (74' Μπογέ), Πόνσε.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Αντέχο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς (70' Πίτι), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Τομάς (77' Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56' Επστάιν).

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαϊδης (Μακεδονίας), Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας)
Τέταρτος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x