Champions League

Έμπλεξε η Νάπολι!

Η Νάπολι έμεινε στο 0-0 με τη Ντιν.Κιέβου και παρότι βρίσκεται στην κορυφή του β' ομίλου μαζί με τη Μπενφίκα, θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Μπεσίκτας την τελευταία αγωνιστική για να περάσει

Και τώρα… τρέχει! Η Νάπολι κατάφερε να μην κερδίσει ξανά στην έδρα της, καθώς έμεινε στο 0-0 με τη Ντιναμό Κιέβου και παρότι βρίσκεται στην κορυφή του β’ ομίλου μαζί με την Μπενφίκα, μόνο σίγουρη δεν είναι για πρόκριση στην επόμενη φάση!

Την τελευταία αγωνιστική, αν οι «παρτενοπέι» δεν χάσουν στην Πορτογαλία από την ομάδα των Μήτρογλου-Σάμαρη, τότε εξασφαλίζουν σίγουρα το ένα από τα δύο εισιτήρια. Σε περίπτωση ήττας στη Λισαβόνα, τότε θέλουν «δώρο» από την αδιάφορη βαθμολογικά Ντιναμό Κιέβου, ήτοι να νικήσει στην Ουκρανία την Μπεσίκτας.

Το ματς

Η Νάπολι είχε εξ αρχής την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσε καλά αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές στα καρέ της Ντιναμό Κιέβου που αμυνόταν εξαιρετικά και προσπαθούσε να βρει χώρο ώστε να χτυπήσει στην κόντρα. Σε μία από τις ελάχιστες καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ο Μέρτενς στο 18’ μπήκε με φόρα στην περιοχή αλλά ο Ρούντκο που είχε διαβάσει τη φάση βγήκε γρήγορα και αποσόβησε το γκολ! Στο 25’ δε, ο Χάμσικ έκανε εξαιρετική κίνηση αλλά το σουτ του ήταν κακό και πέρασε άουτ! Στην τελευταία υποψία ευκαιρίας, ο Μέρτενς προσπάθησε με έξυπνη πάσα να βγάλει τον Χάμσικ τετ-α-τετ αλλά ο Ρούντκο βγήκε και μπλόκαρε τη μπάλα.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Νάπολι είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει αλλά ο Χάμσικ αστόχησε από πολύ καλή θέση! Στο 56’ η Ντιναμό απάντησε στις φάσεις, όμως ο Σίντορτσουκ δεν βρήκε εστία μέσα από την περιοχή. Τα λεπτά περνούσαν, το άγχος κυρίευε τους γηπεδούχους που έπαιζαν ανορθόδοξα και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τελική στα καρέ του Ρούντκο. Έφτιαξαν μια στο 74ο λεπτό με τον Γκαμπιαντίνι ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει και από εκεί και πέρα το… χάος! Βαθιές μπαλιές, η μία λάθος πάσα να διαδέχεται την άλλη και την Ντιναμό να κρατάει εύκολα το 0—0, το οποίο όμως δεν έκανε σε καμία.

Οι μεν Ιταλοί παρότι ανέβηκαν στην κορυφή έμπλεξαν για τα καλά, καθώς δεν πρέπει να χάσουν τελευταία αγωνιστική στην Πορτογαλία από τη Μπενφίκα ή να μην κερδίσει η Μπεσίκτας την ουραγό Ντιναμό Κιέβου. Οι δε Ουκρανοί έμειναν στους 2 βαθμούς και αποχαιρέτησαν πρόωρα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Μπεσίκτας-Μπενφίκα 3-3
(58’ Τοσούν, 83’ Κουαρέσμα πέν., 89’ Αμπουμπακάρ / 10’ Γουέδες, 25’ Σεμέδο, 31’ Φέισα)

Νάπολι-Ντιναμό Κιέβου 0-0

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου
1 Νάπολι 8 (9-7)
2 Μπενφίκα 8 (9-8)
3 Μπεσίκτας 7 (9-8)
4 Ντιναμό Κιέβου 2 (2-6)

Η τελευταία (6η) αγωνιστική (6/12)
Μπενφίκα-Νάπολι
Ντιναμό Κιέβου-Μπεσίκτας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x