Γ' Εθνική

Ένα απολύτως διδακτικό πρώτο 90λεπτο για τον Αναστόπουλο

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την φετινή πρεμιέρα του Άρη στην Γ' Εθνική και τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Νίκος Αναστόπουλος.

Εμπειρία από τη Γ΄ Εθνική ο Νίκος Αναστόπουλος δεν είχε πριν αναλάβει τον Αρη. Αρκούσε ένα 90λεπτο, όπως το σημερινό κόντρα στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, για να μπει στο κλίμα. Να καταλάβει από το ματς της πρεμιέρας κιόλας τι περίπου θα συναντήσει στην πορεία του πρωταθλήματος ώστε να πάρει τα μέτρα του.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Τι (πρέπει) να είδε και να κατάλαβε ο 57χρονος τεχνικός; Μια ομάδα, την φιλοξενούμενη, να κατέβηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης με στόχο, όχι να παίξει ποδόσφαιρο αλλά πώς να μην αφήσει να παιχθεί ποδόσφαιρο. Είτε απλώνοντας δέκα παίκτες μπροστά στον τερματοφύλακα σε διπλή ζώνη άμυνας (το λεγόμενο και λεωφορείο) είτε ροκανίζοντας τον χρόνο με κάθε αφορμή για να… σπάσει τον όποιο ρυθμό πήγαινε να αποκτήσει ο Αρης. Ό, τι δηλαδή θα συναντήσει ο Άρης σε όλο το πρωτάθλημα από το σύνολο των αμάδων που θα συναντήσει, εντός και εκτός Βικελίδης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το αντίδοτο είναι ένα γρήγορο γκολ που θα κάμψει γρήγορα τις αντιστάσεις και το φρόνημα του αντιπάλου να παίζει άμυνα στους ίδιους ρυθμούς επί 90΄. Ο Άρης το πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, πριν δηλαδή ο αντίπαλος, κρατώντας το μηδέν, πάει στα αποδυτήρια για ανασύνταξη. Πέτυχε ακόμη ένα στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου και πήρε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Στο ενδιάμεσο επιβεβαιώθηκε ότι μια ομάδα, όσο καλούς παίκτες και να πάρει, πάντα για τα δεδομένα της κατηγορίας μιλάμε, δεν γίνεται μέσα σε δέκα μέρες να γίνει σύνολο. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, θέλει τον χρόνο της. Δεν μπορεί ακόμη να βγάζει αυτοματισμούς, δεν βγαίνουν οι συνεργασίες, της λείπει η ταχύτητα αφού οι μισοί παίκτες δεν έχουν κάνει ολοκληρωμένη προετοιμασία, δεν έχει ρυθμό. Κοντολογίς το ζητούμενο για τον Αρη είναι στα παιχνίδια που έχει να δώσει τον επόμενο μήνα, όταν δηλαδή εν μέσω αγώνων ο Αναστόπουλος θα δίνει ταυτότητα στην ομάδα του και θα καταλήξει στο σχήμα και τα πρόσωπα, να μην έχει απώλειες, όπως συνέβη πέρσι στο αντίστοιχο διάστημα.

Ο χρόνος σίγουρα δουλεύει για αυτή την ομάδα που θα γίνεται καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι αφού μην ξεχνάμε ότι από εβδομάδα θα προστεθούν Σιδεράκης, Κυβελίδης, Κόκε, ενδεχομένως και ακόμη 1-2. Αν ξεπεράσει ανώδυνα το διάστημα αυτό, θα έχει βάλει τις βάσεις για να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε πέρσι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x