Ισπανία

Ένα μπράβο για τον μεγάλο Βαλβέρδε

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την επικείμενη συνεργασία του Ερνέστο Βαλβέρδε με την Μπαρτσελόνα και την υπερηφάνεια που μπορεί να νιώθει ο Ολυμπιακός για τον «δικό του άνθρωπο».

Η πληροφορία που μεταδόθηκε από ραδιοφωνικό σταθμό της Βαρκελώνης μάλλον δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, καθώς “φέρει” την υπογραφή δύο εκ των κορυφαίων ρεπόρτερ της Μπαρτσελόνα. “Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι ο προπονητής της Μπάρτσα για τα επόμενα δύο χρόνια” είπαν “μ' ένα στόμα – μια φωνή” οι δύο Ισπανοί συνάδελφοι κι αυτή η εξέλιξη είναι μια μεγάλη δικαίωση για τον Ισπανό τεχνικό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Είναι παράλληλα μια δικαίωση κι εκείνων που υποστήριζαν πως ο Ερνέστο ίσως είναι ο κορυφαίος προπονητής που πέρασε από τον πάγκο του Ολυμπιακού κι ότι η μοναδική σύγκριση που μπορεί να γίνει είναι με τον Μπούκοβι. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να επιβάλει την άποψη του, κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν άστοχο και φυσικά παράλογο. Ο καθένας έχει τη γνώμη του γι' αυτά που πρόσφερε ο Βαλβέρδε στους “ερυθρόλευκους” ή γι' αυτά που πρόσφεραν άλλοι προπονητές.

Μπορεί για κάποιους άλλους το “μυρμήγκι” να μην είναι ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία των “ερυθρόλευκων”, ωστόσο η ιστορία θα γράψει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) πως ένας πρώην προπονητής του Ολυμπιακού φτάνει μέχρι τον πάγκο της κορυφαίας ομάδας του κόσμου την τελευταία δεκαετία.

Ο Ολυμπιακός θα μπορεί να υπερηφανεύεται για την εξέλιξη, την πρόοδο ενός “δικού” του ανθρώπου. Και είναι μια εξέλιξη σε πείσμα όσων θεωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο “βάλτο” στον οποίο βουλιάζουν καριέρες προπονητών και ποδοσφαιριστών. Τα παραδείγματα πολλά με κορυφαίο αυτό του Βαλβέρδε.

Όσοι έχουν συνεργαστεί ή απλά γνωρίσει τον Ερνέστο μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο είναι τόσο αγαπητός και για ποιους λόγους (είναι πολλοί) έβαλε μια διαφορετική “πινελιά”, μια “πινελιά” πολιτισμού στο ποδόσφαιρο μας. Δεν είναι τυχαίο πως η πληροφορία που μετέδωσε ο καταλανικός ραδιοφωνικός σταθμός, περί συμφωνίας Μπαρτσελόνα – Βαλβέρδε, έγινε (μέσα σε λίγα λεπτά) πρώτο θέμα στις ελληνικές ιστοσελίδες. Είναι κι αυτό ένα δείγμα της εκτίμησης που έχει η συντριπτική πλειοψηφία του αθλητικού κόσμου της χώρας μας, για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Βαλβέρδε είναι έτοιμος για την πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του και θεωρεί πως έφτασε η ώρα να κάνει το πολύ μεγάλο άλμα. Ήξερε άλλωστε πολύ καλά μέσα του, πως αυτή θα ήταν μάλλον η τελευταία ευκαιρία για να καθίσει στον πάγκο των “μπλαουγκράνα”. Αποφάσισε ναι πει το ναι και του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, για όσα έχει πετύχει στην καριέρα του.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν ο Βαλβέρδε θα έχει μια επιτυχημένη παρουσία στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Αυτό όμως που είναι σίγουρο έχει να κάνει με την επιλογή των ιθυνόντων της ισπανικής ομάδας. Και η Μπαρτσελόνα που μπορεί να έχει όποιον προπονητή θέλει στον πάγκο της, έκανε την επιλογή της κι αυτό λέει πολλά.

Εμείς που γνωρίσαμε καλά τον Βαλβέρδε, σε στιγμές χαράς αλλά και πίκρας για τη δουλειά του, ένα έχουμε να πούμε.

Μπράβο μεγάλε Ερνέστο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x