Stoiximan Super League

Ένα σημαντικό δίλημμα για τον Μπέντο

O Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τα διλήμματα του Πάουλο Μπέντο πριν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί την Τετάρτη με τον Αστέρα στην Τρίπολη, σ' ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς για τους πρωταθλητές Ελλάδος και στο μυαλό του Πάουλο Μπέντο υπάρχει ένα μεγάλο δίλημμα, που έχει να κάνει με το κέντρο άμυνας της ομάδας του. Είναι δεδομένο πως ο Αλμπέρτο Μποτία δε θα είναι στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού κι εδώ καλείται να πάρει μια σημαντική απόφαση ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου


Επιμένει στη χρησιμοποίηση των Ρέτσου – Βιάνα στο κέντρο της άμυνας των “ερυθρόλευκων” μετά την απόδοση που είχαν οι δύο παίκτες στο ματς με τον Πλατανιά ή αποφασίζει τη “μετάθεση” του Μιλιβόγεβιτς στο κέντρο άμυνας των πειραιωτών; Είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο δίλημμα για τον 47χρονο κόουτς της ομάδας του λιμανιού, καθώς ο Μπέντο γνωρίζει καλά πως αν ο Μιλιβόγεβιτς παίξει στόπερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός θα χάσει πράγματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Απ΄την άλλη πλευρά βέβαια ο Μπέντο καταλαβαίνει ότι η ομάδα του δεν αντέχει μια δεύτερη κακή εμφάνιση από τους δύο στόπερ και γι' αυτό το λόγο άλλωστε ο Πορτογάλος προπονητής δεν έχει ακόμα αποφασίσει.

Πάντως υπάρχει μια σκέψη ακόμα από πλευράς του “ερυθρόλευκου” τεχνικού κι αυτή είναι η χρησιμοποίηση του Ντε Λα Μπέγια σαν στόπερ και να παίξει ο Ρέτσος αριστερό μπακ. Είναι ένα “σενάριο” αλλά όχι αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Η επιστροφή του Σεμπά

Ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνει ο Πορτογάλος προπονητής για το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, ένα άλλο θέμα που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους πειραιώτες είναι η επιστροφή του Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είναι έτοιμος να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των πρωταθλητών Ελλάδος και αυτό είναι ένα καλό νέο για τον Μπέντο. Η απουσία του Σεμπά από τον αγώνα με τον Πλατανιά ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι πρόκειται για τον πρώτο παίκτη σε ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα. Δικαιολογημένα λοιπόν ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” περιμένει πως και πως την επιστροφή του Σεμπά στο βασικό σχήμα της ομάδας του. Σε ότι αφορά τον Ελιονούσι, ο Νορβηγός δεν είναι 100% έτοιμος κι ακόμα και να συμπεριληφθεί στην αποστολή, δε θα είναι μάλλον στην αρχική εντεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδος.

Περιμένει περισσότερα από Φορτούνη

Το παιχνίδι στην Τρίπολη είναι από τα πιο δύσκολα της σεζόν για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Αστέρας έχει πάρει τα πάνω του το τελευταίο διάστημα και ο Μπέντο περιμένει περισσότερα πράγματα απ' τον Φορτούνη. Ο Έλληνας μέσος κινήθηκε σε “ρηχά νερά” στο ματς με τον Πλατανιά (ίσως να ήταν η χειρότερη φετινή του εμφάνιση) και ο Πορτογάλος προπονητής θέλει να δει καλύτερο Φορτούνη στο ματς με τον Αστέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x