Stoiximan Super League

Έναν Ζάιρο και για την άμυνα...

Μόνο την παρουσία του Ζάιρο μπορεί να κρατήσει ο ΠΑΟΚ από το φιλικό κόντρα στη Βέροια από την οποία ηττήθηκε 2-1. Σκόρερ ο Βραζιλιάνος, προβλήματα στην άμυνα ο «Δικέφαλος», νεύρα Τούντορ με Μυστακίδη.

Προβλημάτισε στο φιλικό κόντρα στη Βέροια ο ΠΑΟΚ εν όψει των αγώνων για τα play-off του Europa League με αντίπαλο την Μπρόντμπι, καθώς η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ ηττήθηκε με 2-1, με τους γηπεδούχους να δείχνουν έτοιμοι για την πρεμιέρα της Super League.

Ο «Δικέφαλος» παρουσίασε κενά και δυσλειτουργία στην αμυντική του οργάνωση, γεγονός που κατάφερε η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη να το εκμεταλλευτεί. Το μόνο για το οποίο μπορεί να νιώθει αισιοδοξία ο Κροάτης τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι η παρουσία του Ζάιρο που αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο, σκόραρε και έδειξε ότι έχει την ικανότητα να ανεβάσει επίπεδο τους Θεσσαλονικείς.

Ωστόσο ο Βραζιλιάνος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με την Μπρόντμπι και ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει πλάνα χωρίς αυτόν και κυρίως να βρει έναν... Ζάιρο και για την άμυνα.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν οι Ναζλίδης (23') και Μερεμπασβίλι (90') ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει ο Ζάιρο στο 73'.

Το ματς:

Πολύ πιο ορεξάτη και περισσότερη «δεμένη» σε σχέση με τον ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε στο α’ μέρος η Βέροια, η οποία επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της και με κινητήριους «μοχλούς» τους Αμπντούν και Μαγέφσκι, κατάφερνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην επιπόλαια άμυνα του «Δικεφάλου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατοχή υπέρ των γηπεδούχων έφτασε μέχρι και το 60% την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Ίγκορ Τούντορ -ο οποίος επέλεξε το 4-3-3- προσπαθούσαν με μπαλιές από το κέντρο να βρουν στην κίνηση τον Ροντρίγκες, τη στιγμή που ο Πέλκας προσπαθούσε να τρέξει με την μπάλα στα πόδια.

Η Βέροια πέτυχε το γκολ που δικαιούταν από στημένη φάση στο 23’, αφού ο Ναζλίδης πήδηξε μόνος του μέσα στη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ του Αμπντούν και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Όλσεν.

Στο β’ μέρος ο Ίγκορ Τούντορ άλλαξε όλη την ενδεκάδα της ομάδας του θέλοντας να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του και αυτός που «έκλεψε» τις εντυπώσεις ήταν ο Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος στην πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ κινητικός, είχε πολύ καλές επαφές με την μπάλα ενώ κατάφερε να σκοράρει, ισοφαρίζοντας στο 73’, μετά από μπαλιά 40 μέτρων του Σαββίδη.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «Δικεφάλου» φάνηκε ότι όταν θα ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα που «χτίζει» ο Ίγκορ Τούντορ θα μπορέσει να ανεβάσει ταχύτητα στη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά προς το παρόν ο Κροάτης εν όψει Μπρόντμπι πρέπει να κάνει πλάνα χωρίς την παρουσία του.

Η Βέροια κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ματς με γκολ του Μερεμπασβίλι στο 90', μετά από σέντρα του Γεωργιάδη και άστοχη έξοδο του Γλύκου.

Νεύρα Τούντορ με Μυστακίδη

Ένα απίστευτο σκηνικό συνέβη δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ματς, καθώς ο Μυστακίδης σε μια φάση αντεπίθεσης προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, αντί να προτιμήσει κάποια πάσα. Ο Τούντορ εκνευρίστηκε σε τέτοιο βαθμό που έβγαλε τον Μυστακίδη εκτός αγώνα και συνέχισε ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες. Μάλιστα, στην επόμενη φάση ο «Δικέφαλος» δέχθηκε το γκολ από τον Μερεμπασβίλι.

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης, 4-2-3-1): Καντιμοίρης - Μαλόν (Νάστος 71'), Εντζεγκουέλε, Μαραγκός, Γιαννούλης (Τσουμάνης 46') - Βεργώνης (Παυλίδης 46'), Μπαλάφας - Γιουσούφ (Γεωργιάδης 78'), Μαγέφσκι (Τάτος 58'), Αμπντούν (Μερεμπασβίλι 71') - Ναζλίδης (Μελικιώτης 78').

ΠΑΟΚ (Ίγκορ Τούντορ, 4-3-3): Όλσεν - Κωνσταντινίδης, Βίτορ, Κόστα, Κοροβέσης - Κάτσε, Τζιόλης, Πέλκας - Μακ, Γκάρι Ροντρίγκεζ, Κουλούρης

Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Γλύκος – Σκόνδρας, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Τζαβέλλας – Μαντούρο, Δεληγιαννίδης, Σαββίδης – Μυστακίδης, Ζάιρο, Σαλπιγγίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x