Κύπρος

«Ένας αιώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου»

Στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσιάζεται το βιβλίο για την ιστορία της Ανόρθωσης για το οποίο μίλησε ο Μαρίνος Μήτρου στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσιάζεται απόψε (στις 20:00) το βιβλίο για την ιστορία της Ανόρθωσης και μίλησε για αυτό ο Μαρίνος Μήτρου στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο ο γενικός διευθυντής του κυπριακού συλλόγου

Για το βιβλίο: «Ένας αιώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου»: «Η ιστορία της Ανόρθωσης ξεκινάει από το μακρινό 1911, στην μακρινή Αμμοχώστου, στην υπό κατοχή της Αγγλίας αποφάσισαν την σύσταση – ίδρυση της Ανόρθωσης, εμπνευσμένη από την Κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Το 2011, 100 χρόνια μετά, αποφασίσαμε να καταγράψουμε την ιστορία αυτή της ομάδας και αυτό έγινε μέσα από το βιβλίο «Ένας αιώνας Ανόρθωση Αμμοχώστου» και σήμερα έχουμε την τιμή να το παρουσιάζουμε στην Αθήνα, και ελπίζουμε να έχει μεγάλη εκδήλωση η ανταπόκριση.

Ουσιαστικά πρόκειται για την εξιστόρηση της ιστορίας της σύγχρονης Κύπρου. Η πορεία της ομάδας είναι ταυτισμένη με τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αγώνες και τις θυσίες του κυπριακού Ελληνισμού. Σαν χθες, μάλιστα, ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε στείλει μία επιστολή στην Ανόρθωση, η οποία είχε διοργανώσει έναν έρανο για τα θύματα της καταστροφής στην Μικρά Ασία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου θα τιμήσει τον συνταγματάρχη πεζικού Ανδρέα Μουζάκη, τον πρώτο Έλληνα αξιωματικό που έπεσε στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, στις 20 Ιουλίου 1974, υπερασπιζόμενος της Αμμόχωστο και τον Μίμη Πιερράκο, τον πρώτο προπονητή και ποδοσφαιριστή του συλλόγου (1933-36), παλαιότερα ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο αλβανικό μέτωπο».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος είχε ακουστεί ότι συζητάει με την Ανόρθωση: «Ο Κετσπάγια είναι μία προσωπικότητα που έχει αφήσει την σφραγίδα του στην Ανόρθωση, μετά το διαζύγιο με την ΑΕΚ έγινε μία συνάντηση και δεν προχώρησε. Δεν ήταν και εκείνος έτοιμος να προχωρήσει σε μία νέα συνεργασία άμεσα. Και τώρα η Ανόρθωση έχει πλέον άλλον προπονητή στον πάγκο της».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x