Stoiximan Super League

Ένας αληθινός και πράσινος παράδεισος

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει από το Όστερμπεεκ για την μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγεις απ’ την Ελλάδα του διχασμού και για τον πόλο έλξης που λέγεται Μίκαελ Εσιέν.

Κλείνουμε εφτά ώρες μακριά από την Ελλάδα. Κλείνουμε περίπου τρεις ώρες στο πανέμορφο και καταπράσινο Όστερμπεκ της Ολλανδίας, εδώ που θα «χτιστεί» ο Παναθηναϊκός της επόμενης σεζόν. Τι με έπιασε; Προφανής ο λόγος.

Αποστολή στην Ολλανδία: Βασίλης Μοιρώτσος

Οι ευκαιρίες που μας δίνονται σε αυτή τη δουλειά είναι πολλές φορές ευεργετικές για την ψυχολογία μας, για το μυαλό μας, για τους ίδιους μας τους εαυτούς. Μετά την τελευταία εβδομάδα που ζήσαμε όλοι μας στην Ελλάδα, το να είμαστε σε ένα μέρος όπου βλέπεις παντού πράσινο και παρακολουθείς μια ομάδα να «χτίζεται» μοιάζει με αληθινό παράδεισο.

Για δέκα μέρες θα μας δοθεί η ευκαιρία να μείνουμε μακριά από τη γκρίνια, τη μιζέρια, τον διχασμό, τις πολιτικές σκοπιμότητες. Ελπίζουμε όλοι όσοι ταξιδέψαμε μαζί με τον Παναθηναϊκό, στην επιστροφή μας στις 12 Ιουλίου να βρούμε μια Ελλάδα κανονική. Το ελπίζουμε και το ευχόμαστε. Το ίδιο κάνουν και οι παίκτες. Ξέρετε, δεν ζουν σε γυάλα. Οι περισσότεροι τουλάχιστον. Και κυρίως οι Έλληνες. Νοιάζονται για τον τόπο τους και τη χώρα τους.

Η πρώτη μέρα στο Όστερμπεεκ συνδυάστηκε με την πρώτη μέρα που είδαμε κι εμείς και το τιμ της ομάδας τον Εσιέν να πιάνει μπάλα. Έστω κι αν ήταν μονάχα σε ασκήσεις πρέσινγκ και κατοχής μπάλας. Ο Νιγηριανός δεν είναι ακόμα έτοιμος, δύσκολα θα αγωνιστεί στα δύο πρώτα φιλικά, αλλά η παρουσία ενός παγκόσμιου αστέρα είναι από μόνη της… ελκυστική, έστω κι αν τρέχει απλά. Γι’ αυτό και στο προπονητικό κέντρο που προετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός έσπευσαν αρκετοί Ολλανδοί φωτορεπόρτερ. Ο Γκανέζος είναι πόλος έλξης.

Τι άλλο κρατάμε απ’ τις πρώτες ώρες; Τον Αναστασίου που παρά το πρωινό ξύπνημα, το τρίωρο αεροπορικό ταξίδι και το περίπου δίωρο οδικό, δεν χαρίστηκε στους παίκτες του. Καθόλου. Η προπόνηση κράτησε περίπου δύο ώρες, είχε πίεση, είχε τρέξιμο. Και όλα αυτά στη ζέστη. Η θερμοκρασία στο Όστερμπεεκ ξεπερνά τους 30 βαθμούς και την ώρα της προπόνησης θύμιζε Ελλάδα. Ελλάδα του Αυγούστου…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x