Europa League

Ένας εκεί, έξι στην… αναμονή

Κλείνει απόψε η τετράδα του Europa League, με τη Νάπολι να θεωρείται ήδη… εκεί και άλλες έξι ομάδες να δίνουν αμφίρροπες μάχες: Ζενίτ-Σεβίλλη, Φιορεντίνα-Ντιναμό Κιέβου και Ντνίπρο-Κλαμπ Μπριζ.

Ώρα τετράδας για το Europa League… Απόψε διεξάγονται, με κοινή ώρα έναρξης στις 22:05, οι τέσσερις επαναληπτικοί προημιτελικοί, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής θα γίνει η κλήρωση για τα ημιτελικά.

Ζενίτ-Σεβίλλη (1-2)

Μετά τη ματσάρα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», ο επαναληπτικός αναμένεται να ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Ζενίτ, που έχει νικήσει μόλις δις ομάδες από την Ισπανία σε 15 συναντήσεις, θα έχει… προσθαφαιρέσεις σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, καθώς επανέρχονται στη διάθεση του Αντρέ Βίλας Μπόας οι Χουλκ, Ντάνι, Κρισίτο και Σμόλνικοφ, αλλά αυτή τη φορά θα λείψουν οι τιμωρημένοι Γκαράι και Ριαζάντσεφ, καθώς και ο τραυματίας Φαϊζούλιν. Ο Ουνάι Έμερι στον αντίποδα δεν υπολογίζει μόνο στους Καρίκο, Κριστοφόρο και Μπαρμπόσα για τους Ανδαλουσιάνους, που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο και στις τρεις προηγούμενες φορές που έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά και… δεν σταμάτησαν εκεί.

Φιορεντίνα-Ντιναμό Κιέβου (1-1)

Το γκολ του Μπαμπακάρ στις καθυστερήσεις μετέφερε το προβάδισμα που φαινόταν να έχει η Ντιναμό στη Φιορεντίνα. Πάντως ο λυτρωτής των «βιόλα» θα απουσιάσει από το ματς λόγω τραυματισμού, όπως και ο Ρόσι, ενώ αμφίβολος είναι ο Μπερναντέσκι. Μακαρένκο, Βελόσο και Ντράγκοβιτς θα λείψουν από την ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ, που μετρά μόνο δύο νίκες επί αντιπάλου από την Ιταλία, αμφότερες επί της Ρόμα για το Champions League το 2004. Αντίθετα, το συγκρότημα του Βιντσέντζο Μοντέλα είναι αήττητο απέναντι σε Ουκρανούς, με πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Ντνίπρο-Κλαμπ Μπριζ (0-0)

Το 0-0 του πρώτου αγώνα κρατά ορθάνοιχτους τους λογαριασμούς σε αυτό το ζευγάρι των αουτσάιντερ. Η Ντνίπρο πραγματοποιεί την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία στην ιστορία της και θέλει να δώσει συνέχεια. Όμως για να τα καταφέρει θα χρειαστεί νίκη απέναντι στην Μπριζ, που είναι η μοναδική αήττητη ομάδα που έχει απομείνει στο θεσμό. Προβλήματα υπάρχουν εκατέρωθεν, με τον Μίρον Μάρκεβιτς να μην υπολογίζει στους Φέντορτσουκ, Ζοζούλια, Μάζουχ, Εζίντιο και Ματέους και στον αντίποδα τον Μισέλ Πρεντόμ να κάνει πλάνα χωρίς Ένχελς, Μονιέ, Γκεντόζ, Εμπόμπο, πιθανώς και Ντουάρτε.

Νάπολι-Βόλφσμπουργκ (4-1)

Διαδικαστικού χαρακτήρα η ρεβάνς στο Σαν Πάολο. Ο θρίαμβος της Νάπολι με 4-1 πριν μια εβδομάδα στη Γερμανία δεν αφήνει περιθώρια για… αναλύσεις. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που οι «λύκοι» ταξίδεψαν στη νότια Ιταλία χωρίς Ντε Μπράινε, Σίρλε, Βιεϊρίνια και Χαντ. Σούνιγκα, Γκαργκάνο, Μίτσου και Μάτζο θα λείψουν από την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, που θα φτάσει στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 1989, όταν και κατέκτησε το Κύπελλο UEFA.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x