Stoiximan Super League

Ένας φορ με σκέψη μέσου!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος καταγράφει στο sport-fm.gr την φετινή πορεία του Μπράουν Ιντέγε και αποθεώνει τον Νιγηριανό φορ, στην πρώτη του χρονιά στο λιμάνι.

Ένα από τα πρόσωπα που αξίζει να σταθεί κάποιος, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, είναι ο Μπράουν Ιντέγε.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Νιγηριανός σέντερ φορ της ομάδας του λιμανιού, που απασχόλησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, άλλοτε για τα γκολ που πέτυχε (εναντίον ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ) και άλλοτε για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασε.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι φίλοι του Ολυμπιακού που εκτιμούν ότι η κακή εικόνα του Νιγηριανού τον Φεβρουάριο, ήταν από τα καθοριστικά αίτια του αποκλεισμού των Πειραιωτών από την Άντερλεχτ, εστιάζοντας κυρίως στην τεράστια ευκαιρία σε κενή εστία, στο ξεκίνημα του αγώνα στο “Βάντεν Στοκ”. Αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι ένας ευθύνεται για όλα, η ουσία είναι πως το ντεφορμάρισμα του Ιντέγε κόστισε στους “ερυθρόλευκους”.

Οφείλει όμως να επισημάνει κάποιος ότι στο φινάλε του πρωταθλήματος ο Ιντέγε έκανε και πάλι την “εμφάνιση” του, αλλά σε παιχνίδια που δεν είχαν τόσο μεγάλη σημασία. Ο Νιγηριανός φορ τέλειωσε το πρωτάθλημα με δέκα γκολ ενώ είχε και πέντε ασίστ, αλλά και σημαντική δημιουργική συνεισφορά σε τρία ακόμα “ερυθρόλευκα” γκολ.

Σίγουρα ο Ο Ολυμπιακός “διψάει” για περισσότερα τέρματα από τον βασικό του επιθετικό, καθώς ο Ιντέγε δείχνει ότι δεν έχει το “εύκολο” γκολ, τουλάχιστον με αυτά που είδαμε πέρυσι στην πρέμιερ λιγκ και φέτος στον Ολυμπιακό. Το αν ο Αφρικανός επιθετικός θα παρουσιάσει διαφορετική εικόνα την επόμενη σεζόν είναι κάτι που δεν μπορεί να το προβλέψει κάποιος. Ωστόσο, βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο πάσαρε (και) χθες σε συμπαίκτες του για να σκοράρουν, δεν μπορεί παρά να “βγάλει το καπέλο” στον διεθνή άσο, τόσο για την ταχύτητα της σκέψης του όσο και για τον αλτρουισμό του.

Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι ο Ιντέγε διακρίνεται για τον τρόπο με τον οποίο ψάχνει να εκμεταλλευτεί τον συμπαίκτη του, αν δει ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να σκοράρει. Σε πολλές φάσεις μάλιστα ο τρόπος σκέψης του Ιντέγε μάλλον παραπέμπει σε δημιουργικό μέσο παρά σε σέντερ φορ, γιατί ως γνωστόν οι στράικερς έχουν κι έναν...εγωισμό που τους οδηγεί να τελειώνουν αυτοί μια φάση, ακόμα και όταν δεν τους ευνοούν οι συνθήκες.

Αυτό δεν το έχει ο Ιντέγε και είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον τρόπο παιχνιδιού του. Από την άλλη όμως ο Ολυμπιακός “απαιτεί” γκολ από τον βασικό του σέντερ φορ και τα 10 τέρματα που πέτυχε ο Ιντέγε στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική επίδοση.

Αυτό το ξέρει ο Μάρκο Σίλβα το γνωρίζει και ο ίδιος ο διεθνής επιθετικός. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο Πορτογάλος τεχνικός να έχει τοποθετήσει το θέμα της μεταγραφής σέντερ φορ, πολύ ψηλά στη μεταγραφική του ατζέντα για το καλοκαίρι. Ενδεχομένως και ο Ιντέγε να γίνει πιο αποδοτικός αν αισθανθεί πως η θέση του στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού δεν είναι εξασφαλισμένη.

Γιατί η αλήθεια είναι πως από τον Γενάρη ο Νιγηριανός κατάλαβε πως δεν αισθάνονταν “απειλή” από κανέναν και μπορεί αυτό να έπαιξε ρόλο στην “αφλογιστία” του. Ότι είναι ένας χρήσιμος παίκτης για την ομάδα του λιμανιού δεν αμφισβητείται και τούτο το αναγνωρίζουν και οι συμπαίκτες του. Ο σέντερ φορ όμως του Ολυμπιακού πρέπει να έχει τα γκολ του Φορτούνη (18) και όχι τα γκολ του Ιντέγε (10).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x