Stoiximan Super League

Ένας παίκτης «ανεβάζει» όλο τον Ολυμπιακό

Ο Φορτούνης είναι ο επιτελικός μέσος που «ανεβάζει» ποιότητα, ο Ιντέγε είναι ο πρώτος σκόρερ και ο Σεμπά ο πρώτος σε τελικές πάσες. Ο παίκτης όμως που ανεβάζει όλο τον Ολυμπιακό είναι ο Μιλιβόγεβιτς.

Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στο τι σημαίνει Μιλιβόγεβιτς για τον Ολυμπιακό, ειδικά τη φετινή περίοδο. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ακόμα και υπερβολικά κάποια πράγματα που έχουν γραφτεί για τον διεθνή μέσο των “ερυθρόλευκων”, αλλά η απόδοση του “Μίλι στον χθεσινό αγώνα στην Ξάνθη, είναι η καλύτερη “απάντηση”.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Μάλιστα είναι πολύ εύκολο να πραγματοποιήσει κάποιος τη σύγκριση με το προηγούμενο ματς των πρωταθλητών, αυτό εναντίον του Αστέρα Τρίπολης στο “Καραϊσκάκη”. Στο παιχνίδι με τους Αρκάδες ο 26χρονος μέσος ήταν τιμωρημένος και δεν αγωνίστηκε (με τον Ολυμπιακό να δέχεται πολλές κόντρες στο πρώτο ημίχρονο) ενώ χθες επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των πειραιωτών και τα έκανε όλα.

Πρώτα απ' όλα οφείλει να επισημάνει κάποιος ότι κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και ήταν ο βασικός λόγος που οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν πολλά μέτρα στο γήπεδο, μεταφέροντας εύκολα τη μπάλα στην περιοχή της Ξάνθης. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού, με την πολύ καλή σέντρα για τον Σεμπά, στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Από δικές του προσπάθειες έγιναν αρκετές επιθέσεις των πειραιωτών και στο δεύτερο μέρος ενώ ο Σέρβος μεσοαμυντικός πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με εκτέλεση φάουλ στο φινάλε του αγώνα.

Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ο Πάουλο Μπέντο από τον διεθνή άσο της ομάδας του; Ίσως να του φτιάξει ένα...τσαγάκι για το κρύο.

Ο Φορτούνης είναι σίγουρα ο επιτελικός μέσος που “βγάζει” ποιότητα, ο Ιντέγε είναι ο πρώτος σκόρερ με δέκα γκολ και ο Σεμπά ο πρώτος σε τελικές πάσες με έξι. Ο παίκτης όμως που ανεβάζει όλο τον Ολυμπιακό με την απόδοση του είναι ο Μιλιβόγεβιτς. Όταν ο Σέρβος είναι στα “πάνω” του οι “ερυθρόλευκοι” έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται σιγουριά. Όταν απουσιάζει έχουν πολλούς λόγους για να αισθάνονται ανησυχία. Ο διεθνής κόφτης των πρωταθλητών Ελλάδος πρόσθεσε στο ενεργητικό του ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι και είναι εύκολο να χρησιμοποιήσει κάποιος πολλές “ταμπέλες” για να περιγράψει την απόδοση του 26χρονου άσου. Ο “Μίλι” ήταν “παγοθραυστικό” σε ότι αφορά τ' αμυντικά του καθήκοντα, ήταν δημιουργός στη φάση του πρώτου γκολ και ήταν και σκόρερ στο φινάλε. Τρία σ΄ ένα για τον Σέρβο που έχει βαλθεί φέτος να...τρελάνει τα κοντέρ.

Δε χωρά αμφιβολία πως ο διεθνής μεσοαμυντικός κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και αυτό φαίνεται όχι μόνο απ' τις εμφανίσεις του με την Ολυμπιακό, αλλά και με την απόδοση του στα ματς της Εθνικής ομάδας της Σερβίας. Οι εμφανίσεις του “Μίλι” με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο ν' αναπτύξει ο διεθνής μέσος ηγετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του με τη φανέλα των πειραιωτών. Κι αυτό έχει βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον “ερυθρόλευκο” άσο. Ο Μιλιβόγεβιτς διανύει την καλύτερη και πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του κι αυτό σε μια σεζόν που ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται περσσότερο από ποτέ.

*Για το μαρκάρισμα του Λισγάρα πάνω στον Σεμπά, είναι ν' απορεί κάποιος για το τι σκέφτονταν ο παίκτης της Ξάνθης. Ότι λόγια και να χρησιμοποιήσεις αδυνατούν ν΄αποδώσουν την πραγματικότητα. Κρίμα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x