Stoiximan Super League

Ένας ΠΑΟΚ για «σεντόνι»!

Με τον Αθανασιάδη να σκοράρει δύο φορές και να φτάνει τα 101 γκολ, ο απολαυστικός «δικέφαλος» νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο, πέρασε μόνος πρώτος στα πλέι οφ και βλέπει Τσάμπιονς Λιγκ!

Προσθέτοντας άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση στα πλέι οφ και πραγματοποιώντας το καλύτερο φετινό του πρώτο ημίχρονο, ο «δικέφαλος» νίκησε ξανά 2-0 τον Πανιώνιο, στην άδεια -για τελευταία φορά- Τούμπα και πέρασε στην κορυφή, περιμένοντας, πλέον, το αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, για να δει αν θα μείνει εκεί μόνος…

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο αρχηγός του, Στέφανος Αθανασιάδης, που σκόραρε δύο φορές και… έσπασε κατοστάρα, φτάνοντας τα 101 γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, ενώ είχε και δοκάρι. Εξαιρετική εμφάνιση από Ροντρίγκες, Μακ, αλλά και τους υπόλοιπους, που… κατέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, για συντήρηση δυνάμεων.

Σήμερα, εξάλλου, η ομάδα της Θεσσαλονίκης συμπληρώνει 11 μήνες διαρκούς αγωνιστικής δράσης, καθώς ξεκίνησε την προετοιμασία της στις 26 Ιουνίου!

Η βαθμολογία των πλέι οφ:

ΠΑΟΚ 10
Παναθηναϊκός 7
ΑΕΚ 5
Πανιώνιος 1

Πώς έπαιξαν


inner
4-3-3 επέλεξε ο Βλάνταν Ίβιτς. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Γλύκος, που είχε αριστερά του τον Λέοβατς, δεξιά του τον Σκόνδρα και μπροστά του το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Βίτορ, Μαλεζά. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Τζιόλης (επέστρεψε στην 11άδα, στη θέση του τιμωρημένου Χαρίση), Πέλκας, Τσίμιροτ και μπροστά, στα πλάγια, δεξιά ήταν ο Ροντρίγκες, αριστερά ο Μακ και στην κορυφή ο αρχηγός, Στέφανος Αθανασιάδης.

inner

4-3-3 και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που πρώτη φορά φέτος είχε τέτοιο… πονοκέφαλο, καθώς ο Πανιώνιος είχε σημαντικότατες απουσίες. Γάντια βασικού φόρεσε ο Παπαδόπουλος, ενώ τετράδα στην άμυνα ήταν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Πατσατσόγλου και Ποζατζίδης. Στα χαφ ήταν οι Σιώπης και Κόρμπος, ο Καθάριος έπαιξε ανάμεσά τους, λίγο πιο μπροστά, δεξιά ήταν ο Βιγιάλμπα, αριστερά ο Μπαργκάν και στην επίθεση ο Μασούρας.

Το ματς


Εκνευρισμένος από το… θράσος του Πανιωνίου να τον απειλήσει -με τον Μασούρα- μόλις στο 20ό δευτερόλεπτο, ο ΠΑΟΚ «ανάγκασε» τους οπαδούς του να… σιχτιρίσουν, που δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της ομάδας τους φέτος, και ενώ ο «δικέφαλος» συμπλήρωσε σήμερα 11 μήνες διαρκούς αγωνιστικής δράσης, καθώς ξεκίνησε προετοιμασία στις 26 Ιουνίου! Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ήταν, απλά, απολαυστική και από το 3’, όταν και ο Αθανασίαδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Παπαδόπουλου, ως το φινάλε, είχε «καθαρίσει», παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο, τον ελλιπέστατο -η αλήθεια είναι- Πανιώνιο και τη νίκη.

inner

Στο 10’, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έχασε και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, στο 14’, όμως, δεν αστόχησε και έπειτα από… σερβίρισμα του Τσίμιροτ, έγραψε το 1-0 και… ιστορία, καθώς έφτασε τα 100 γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα! Το «σφυροκόπημα» των γηπεδούχων συνεχίστηκε και σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα, και μετά τη σουτάρα του Τσίμιροτ από 30 μέτρα, ο Κλάους… έσπασε κατοστάρα, όταν πήρε το «ριμπάουντ», από άσχημη απόκρουση Παπαδόπουλου σε εξαιρετικό σουτ του Μακ, και έκανε το 2-0! Από εκεί και πέρα, Μαλεζάς και Μακ έχασαν ευκαιρίες για να δώσουν από το πρώτο 45λεπτο διαστάσεις θριάμβου στο… τρίποντο του ΠΑΟΚ, με τον Ροντρίγκες να αποδεικνύει ΞΑΝΑ -πέρα από το γεγονός ότι είναι ένας από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της Super League- πόσο πολύ έλειψε στην ομάδα.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το πρώτο. Ο Αθανασιάδης έδωσε τη θέση του στον Μπερμπάτοφ, με τον «δικέφαλο» να κάνει συντήρηση δυνάμεων, καθώς απομένουν τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που θα κρίνουν το αν θα… κουνήσει σεντόνι στην Τούμπα. Ο Ουζουνίδης, στον αντίποδα, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά από την «κυανέρυθρη» ακαδημία. Ο Μακ έχασε και δεύτερη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ενώ ο Μπαργκάν θα μπορούσε να ξαναβάλει τον Πανιώνιο στο ματς λίγο αργότερα, τον «κεραυνό» του, όμως, σταμάτησε εντυπωσιακά ο Γλύκος. Τίποτα δεν άλλαξε, ωστόσο, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί εύκολα 2-0 και να περνάει μόνος πρώτος στη βαθμολογία των πλέι οφ.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Βίτορ, Μαλεζάς (64’ Χατζηισαΐας), Σκόνδρας, Τζιόλης, Τσίμιτορ, Πέλκας, Μακ, Ροντρίγκες (72’ Κοροβέσης), Αθανασιάδης (46’ Μπερμπάτοφ).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Ποζατζίδης, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης, Αργυρόπουλος, Σιώπης (67’ Μπλέτσας), Κόρμπος, Μασούρας (80’ Πινιώτης), Βιγιάλμπα, Καθάριος, Μπαργκάν.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Γήπεδο: Τούμπα

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x