Europa League

Ένας… παραλίγο «ερυθρόλευκος» κάρφωσε τη Μαν. Γιουνάιτεντ!

Την ευχή ο Βιλένα να είχε καταλήξει στον Ολυμπιακό θα έκανε -αν ήξερε- η Γιουνάιτεντ! Ο καλοκαιρινός στόχος των Πειραιωτών ανάγκασε σε κάζο την ομάδα του Μουρίνιο κι έδωσε τεράστια νίκη στη Φέγενορντ.

Αν ήξερε τι έμελλε να πάθει, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είχε… πληρώσει η ίδια για να πάει ο Τόνι Βιλένα στον Ολυμπιακό!

Ο νεαρός Ολλανδός, που βρέθηκε το καλοκαίρι στο στόχαστρο των «ερυθρόλευκων», κάρφωσε την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο και την ανάγκασε σε μαύρη πρεμιέρα στο Europa League (1-0).

Έχοντας εκτός αποστολής τους Ρούνεϊ, Μχιταριάν, Σο, Λίνγκαρντ και Βαλέντσια και αφήνοντας στον πάγκο τον Ιμπραΐμοβιτς, ο «εκλεκτός» είδε την ομάδα του να θυμίζει εποχές… Φαν Χάαλ. Ήταν τόσο μέτρια, δε, η εικόνα της, που λίγο μετά τη μια ώρα παιχνιδιού έκανε τριπλή (!) αλλαγή, βγάζοντας Μαρσιάλ, Ράσφορντ και Μάτα και βάζοντας Ιμπραΐμοβιτς, Γιανγκ και Ντεπάι.

Δεν μπόρεσε όμως να εμποδίσει αυτό που ερχόταν. Γιατί ο Βιλένα εξαργύρωσε τον όμορφο συνδυασμό της Φέγενορντ στο 79’ και της έδωσε τεράστια νίκη, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από το καυτό κοινό της στο «Ντε Κάιπ».

Την ίδια ώρα όμως που ο Μουρίνιο επέστρεφε με σφαλιάρα έπειτα από 13 χρόνια στη διοργάνωση, η Φενέρμπαχτσε την απέφευγε σε… νεκρό χρόνο στην Ουκρανία. Με αντίπαλο την ταπεινή Ζόρια, οι Τούρκοι έμειναν πίσω στο σκορ στο 52’ από φοβερό σουτ του Γκρετσίσκιν!

Η αντεπίθεση ωστόσο που εξαπέλυσαν μέχρι τη λήξη του αγώνα καρποφόρησε τελικά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Κιάερ να γράφει το 1-1 και να δίνει έναν ανέλπιστο (εκεί που είχε φτάσει το παιχνίδι) πόντο στην ομάδα του.

Τα σημερινά παιχνίδια

Φέγενορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
(79’ Βιλένα)

Ζόρια-Φενέρμπαχτσε 1-1
(52’ Γκρετσίσκιν - 90’+6’ Κιάερ)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Φέγενορντ 3 (1-0)
Φενέρμπαχτσε 1 (1-1)
Ζόρια 1 (1-1)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0 (0-1)

Η επόμενη αγωνιστική

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ζόρια
Φενέρμπαχτσε-Φέγενορντ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x