Super League 2

Ένας… Ρούνεϊ έφερε την άνοιξη για τη Βέροια!

Γούεϊν δεν είναι, αλλά και ο Βανκεβάι Ρούνεϊ έχει τη χάρη του! Με το δεύτερο γκολ του 20χρονου Καμερουνέζου στο πρωτάθλημα, η Βέροια ξέρανε (1-0) τη Σπάρτη στο 75' και επέστρεψε στις νίκες!

Το 'χει τ' όνομα!

Με κεφαλιά του Βανκεβάι Ρούνεϊ, έπειτα από σέντρα του Ουνγιαλίδη, στο 75', η Βέροια ξέρανε (1-0) τη Σπάρτη και πανηγύρισε την πρώτη, εντός έδρας νίκη της και δεύτερη, συνολικά, στη Football League -δίχως να υπολογίζουμε, βέβαια, το 3-0, στα χαρτιά, επί του διαλυμένου Αχαρναϊκού, στο Μενίδι.

Στον… βούρκο του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας, πάντως, ποδόσφαιρο ήταν λογικό να μη δούμε. Το πρώτο 45λεπτο ήταν μοιρασμένο, χωρίς φάσεις με τους γηπεδούχους να έχουν μόνο ένα απειλητικό δίλεπτο, από το 22' έως το 24', αλλά τίποτα περισσότερο.

Από την άλλη, η πιο δραστήρια στο α' μέρος Σπάρτη είχε δύο καλές στιγμές, όταν, στο 37', ο Μπαρέττας έκανε τη σέντρα-σουτ από αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Γιαγκιόζη, αλλά σταμάτησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού(!), και στο 45', πάλι ο Μπαρέττας, εκτέλεσε απευθείας φάουλ από δεξιά, αλλά ο Γιαγκιόζης έδιωξε με τις γροθιές.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός δεν ανέβηκε, οι φάσεις, ωστόσο, αυξήθηκαν. Αρχικά, λοιπόν, στο 54', σε γέμισμα του Ράντι, ο Μάγκας προσπάθησε με γυριστή κεφαλιά να βρει εστία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, παρ' όλα αυτά την κλασική ευκαιρία για γκολ τη δημιούργησε η Βέροια, στο 60': Ο Μπαστιάνος έκανε την κούρσα, πέρασε σαν… σταματημένους τους αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή, το πλασέ του, όμως, ήταν άψυχο και Γιακουμής μπλόκαρε.

Στο 61', ήταν η σειρά της Σπάρτης να απειλήσει, όταν ο Ζουλιώτης έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Ράντι προσπάθησε από τη μικρή περιοχή να σκοράρει, αλλά ο Γιαγκιόζης είπε «όχι», για να ακολουθήσουν δυο καλές στιγμές για τη Βέροια -πριν ανοίξει, τελικά, το σκορ. Στο 70', μετά από κόρνερ, ο Λάσκαρης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γιακουμής μπλόκαρε εύκολα και, στο 71' , απευθείας φάουλ του Μπαστιάνου έδιωξε δύσκολα ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Εν τέλει, όμως, το 1-0 έγινε στο 75'. Ο Ουνγιαλίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ρούνεϊ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του, με το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Η «βασίλισσα του Βορρά» έχει, πλέον, εννέα βαθμούς, στην 6η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Σπάρτη έμεινε στους οκτώ.

Σάββατο (5/12)

Βέροια - Σπάρτη 1-0 (76' Βανκενβάι)

Κυριακή (3/12)

Αχαρναϊκός-Πανσερραϊκός 0-3 α.α

Άρης-ΑΟΧ/Κισσαμικός (15:00)

Παναχαϊκή-Δόξα Δράμας (15:00)

ΑΕ Καραϊσκάκης-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00, ΕΡΤ3)

Απόλλων Λάρισας-Αιγινιακός (15:00)

Δευτέρα (4/12)

Καλλιθέα-Παναιγιάλειος (15:00)

Τρίκαλα-Απόλλων Πόντου (15:00)

Εργοτέλης-ΟΦΗ (17:00)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x