Champions League

Ένγκελς: «Ο Προτό μού είπε με Μπαρτσελόνα ‘αν φάω 5 θα είμαι ευχαριστημένος’»

Ο Μπιόρν Ένγκελς αποκάλυψε μια ατάκα που του είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Σίλβιο Προτό πριν τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Καλύτερη στιγμή του με τον Ολυμπιακό θεωρεί ο Μπιόρν Ένγκελς την εμφάνιση απέναντι στην Μπαρτσελόνα και το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Έστω κι αν, όπως αποκάλυψε, ο Σίλβιο Προτό δεν ήταν καθόλου αισιόδοξος πριν το ματς.

«Η καλύτερη εμφάνιση ήταν στην ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα. Είχαν πέντε χρόνια να μείνουν χωρίς γκολ σε αγώνα ομίλων. Πριν το ματς ο Προτό μου είχε πει ‘θα είμαι ευχαριστημένος αν δεν φάμε πέντε γκολ’, αλλά τα πήγαμε πολύ καλά, ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και δουλέψαμε καλά σαν ομάδα ο ένας για τον άλλο. Επίσης έμεινα ευχαριστημένος από τη δική μου απόδοση. Ήταν ένα από τα highlights της καριέρας μου. Μετά τον τραυματισμό που με κράτησε για ένα χρόνο εκτός γηπέδων και φοβόμουν το τέλος της καριέρας μου, ήταν όνειρο να παίξω απέναντι σε παίκτες όπως οι Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Κόστα, Ιγκουαΐν, Μέσι και Σουάρες, Είναι φανταστικό για μένα», τόνισε ο Βέλγος αμυντικός στους συμπατριώτες του.

Παράλληλα τόνισε πως είναι πολύ αυστηρός με τον εαυτό του. «Σκέφτομαι πολύ ορισμένα πράγματα, κάνω τα εύκολα δύσκολα. Θέλω να τα κάνω όλα τέλεια και όταν κάτι δεν γίνεται όπως το θέλω, απογοητεύομαι για λίγο. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Η σύντροφός μου μου λέει ‘Με σένα είναι πάντα άσπρο ή μαύρο. Ποτέ γκρίζο’. Είναι τελειομανής και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να το διαχειριστής. Βλέπω κάθε μου παιχνίδι ξανά και ξανά, πολλές φορές όλη τη νύχτα, και εστιάζω περισσότερο στις κακές στιγμές παρά στις καλές».

Τέλος, αναφέρθηκε στο πώς μία απλή δήλωσή του έγινε αιτία για να του κάνουν πόλεμο στο Βέλγιο. «Πολλοί αντιμετώπισαν αρνητικά τη μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό, γιατί είχα δηλώσει παλαιότερα πως είχα όνειρο να παίξω στην Αγγλία. Αυτή η δήλωση χρησιμοποιείτο εναντίον μου σε κάθε παιχνίδι, σε μια δύσκολη περίοδο για μένα. Με είχε σοκάρει αυτό. Όταν είσαι νέος παίκτης ονειρεύεσαι να γίνεις επαγγελματίας και κάνεις όνειρα. Τι θα έπρεπε να απαντήσω όταν με ρωτούν τι φιλοδοξίες έχω για το ποδόσφαιρο; Ότι θέλω να μείνω για πάντα στο Βέλγιο ή να συνεχίσω να εξελίσσομαι σαν παίκτης; Κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτή τη δήλωση σε βάρος μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x