Europa League

Έπαιξε όσο χρειάστηκε η Γκενκ

Χωρίς να χρειαστεί να «φορτσάρει» η Γκενκ, νίκησε 1-0 την Αστρα στο Βέλγιο και προκρίθηκε στους «16» του Europa league.

Η Γκενκ νίκησε 1-0 την Αστρα στο Βέλγιο στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τους «32» του Europa League και, σε συνδυασμό με το 2-2 της πρώτης αναμέτρησης στη Ρουμανία την περασμένη Πέμπτη, πήρε άνετα το «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης, περιμένοντας την κλήρωση της Παρασκευής.

Σε ένα μέτριο ματς, οι δύο ομάδες έχασαν κάποιες ευκαιρίες και η αναμέτρηση κρίθηκε από την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Ποθουέλο στο 67’.

Οι Βέλγοι, πάρα το γεγονός πως είχαν το αποτέλεσμα από την πρώτη αναμέτρηση στη Ρουμανία, πίεσαν την αντίπαλη εστία και δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Στη συνέχεια, οι Ρουμάνοι βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν ευκαιρίες στη βελγική εστία, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με το δοκάρι του Τρόσαρντ στο 18’. Σιγά σιγά, έπεσε κατακόρυφα ο γρήγορος ρυθμός και οι δύο ομάδες δημιούργησαν μεν εκατέρωθεν ευκαιρίες, χωρίς να αλλάξει κάτι στο πρώτο ημίχρονο.

Σο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, όμως, στη συνέχεια, οι Βέλγοι πίεσαν περισσότερο και δημιούργησαν πιο πολλές ευκαιρίες. Έτσι, αυτή η πίεση «καρποφόρησε» στο 67’, όταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Ποθουέλο εκμεταλλεύτηκε και ξεγέλασε την έξοδο του Λουνγκ και έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση στους «16». Αυτό το γκολ έφερε «συναγερμό» στους Ρουμάνους, που βγήκαν μπροστά και άρχισαν να πιέζουν την εστία της Γκενκ, που άρχισε να οπισθοχωρεί και να δίνει χώρο στους φιλοξενούμενους.

Ο Τζούνιορ Μοράις έχασε μια καταπληκτική ευκαιρία στο 75’ για να ισοφαρίσει και να δώσει ελπίδες στην Άστρα. Στη συνέχεια, χάλασε το ματς και οι πολλές αλλαγές της Γκενκ στο τελευταίο πεντάλεπτο έριξαν το ρυθμό και δεν έγινε κάτι συγκλονιστικό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x